God Is An Astronaut live @ The Silver Church

God Is An Astronaut live @ The Silver Church

God Is An Astronaut live @ The Silver Church

Control Club si Bring The Noise prezinta pe 12 aprilie concertul God Is An Astronaut in clubul The Silver Church din Bucuresti.

God Is An Astronaut este cea mai importanta trupa din zona post-rock-ului care ne viziteaza tara. Piesele lor epice, cu influente Krautrock si space-rock pigmentate de o serioasa baza electronica precum si show-rile live spectaculoase atat ca densitate a sunetului cat si prin componenta vizuala fac din concertul de pe 12 aprilie din The Silver Church o ocazie de neratat de a vedea la lucru una dintre cele mai importante formatii dintr-o zona muzicala putin prezenta pana acum in Romania.
Trupa a fost formata in Glen of the Downs, Irlanda de catre fratii Niels and Torsten Kinsella. Numele a fost imprumutat dintr-o replica celebra din filmul horror Nightbreed iar ca influenta majora au fost citati cei de le The Chemical Brothers.
Primul album God Is An Astronaut, “The End Of The Beginning”, a aparut in 2002 la casa propie de discuri, Revive Records. Desi initial GIAA a fost gandit ca un proiect de studio, cele doua single-uri din primul album, “The End of the Beginning” and “From Dust to the Beyond” au avut un success neasteptat de catre membrii trupei, ajungand sa fie difuzate in toata reteaua MTV europeana. Evident, fratii Kinsella au inceput sa se gandeasca la un line-up pentru aparitii live si l-au cooptat pe Lloyd Hanney, un discipol al legendarului baterist de jazz Johnny Wadham.
De la primul lor “live”, din 2004, turneele au avut o influenta majora in succesul trupei, trupa reusind sa adune in doar patru ani 130 de concerte in 20 de tari diferite.Ultimele doua turnee europene din 2009 au fost complet sold-out, iar in 2010 trupa porneste in turneul de promovare a noului album, The Age OF The Fifth Sun, cel mai ambitios turneu de pana acum atat ca si complexitate a sound-ului live, trupa adaugand un al patrulea membru pentru prestatiile live, Jamie Dean (keyboards, synthesiser), cat si ca spectacol visual original.
Discografie:
• The End of the Beginning (2002)
• All Is Violent, All Is Bright (2005)
• Far from Refuge (2007)
• God Is an Astronaut (2008)
• Age of the Fifth Sun (2010)

Componenta:
• Torsten Kinsella (vocals, guitars, keyboards)
• Niels Kinsella (bass, guitars, visuals)
• Lloyd Hanney (drums, synthesiser)
• Jamie Dean (keyboards, synthesiser)

Concertul va avea loc marti, 12 aprilie, la ora 21, in clubul The Silver Church din Calea Plevnei nr.61.
Biletele costa 60 de lei si sunt puse in vanzare in reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro ) si la clubul Control (Str. Academiei nr.19-21).
Event Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=194129837268868
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=34C41eEpM48
https://www.youtube.com/watch?v=57PkRvdfuNE
https://www.youtube.com/watch?v=hOXiHpqJL24

Organizator: www.control-club.ro
Locatie eveniment: www.tscarena.ro

Tags:

1 thought on “God Is An Astronaut live @ The Silver Church”

Leave a reply (we review all comments)