Loo & Placido @ The ARK

  • by

Loo & Placido – pionierii mash-up-urilor – vin la The Ark!

Sfarsitul lunii martie vi-i aduce pentru prima data la Bucuresti in cadrul unui eveniment prezentat de The Ark pe Loo & Placido supranumiti si Electronic Popstar Killers! Evenimentul va avea loc pe 26 martie la The Ark Underground incepand cu ora 22:00, in deschiderea serii Dj Bully pregatind un dj set de senzatie.

Jeremy Johnson (Placido) si Laurent Lupidi (Loo) s-au intalnit in 1999, iar dupa mai multi ani de mers in turnee prin intreaga lume au devenit recunoscuti la nivel international ca fiind pionierii mash-up-urilor, respectiv combinarea a doua sau mai multe melodii cunoscute de la care producatorii preiau vocea sau partea instrumentala, aranjandu-le in diferite maniere. Cei doi au castigat o reputatie solida gratie dj set-urilor in care imbina armonios ritmurile din zilele noastre cu cele din trecut intr-un mix modern, fuzionand stiluri precum Electro/ Hip-Hop / Rock & Disco. Muzica este principala lor ocupatie, motiv pentru care sunt in permanenta cautare de noi sound-uri, folosindu-se frecvent de masinarii ingenioase, claviaturi sau diferite alte mecanisme ale caror suntete sunt preluate in improvizatii muzicale fascinante.

Fiind printre initiatorii acestui stil, sutele de mash-up-uri produse de Loo & Placido au fost folosite in nenumarate productii TV, printre care si MTV MASH, in 2003 cei doi realizand de altfel intreaga productie muzicala pentru intreaga lista de nominalizari in cadrul MTV EUROPE MUSIC AWARDS. Intre 2005 si 2009 au fost gazdele unei emisiuni numite NRJ Mastermix difuzata saptamanal la NRJ, cel mai cunoscut post de radio francez, insa, poate cel mai mare succes l-au avut cu “Toop Toop Grove”, mash-up ales de insasi Madonna pentru a-l interpreta live ca parte a turneului “Sticky and Sweaty Tour”.

Show-ul Loo & Placido va fi deschis de DJ Bully , unul dintre cei mai cunoscuti dj romani ce a reusit sa creeze o legatura intre scena romaneasca de underground si cea de mainstream. Si-a inceput activitatea in anul 2000 mixand diferite stiluri, de la smooth funk breaks si oldschool hip-hop la drum&bass si breakbeat, toate acestea fiind completate de reale capacitati artistice in folosirea platanelor. De-a lungul activitatii sale a fost prezent pe scena alaturi de artisti internationali precum DJ Qbert, Dj MK (Roots Manuva), General Levy, Killa Kella, JFB (UK DMC Champion07 ), Psychofreud sau Subfocus, de aceasta data pregatindu-se sa dea tonul unei serii electrizante alaturi de Loo & Placido.

Evenimentul va avea loc in premiera la The Ark Underground, sambata, 26 martie, incepand cu ora 22:00.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)