Retrospectiva Filmul de Piatra @ The ARK

  • by
Retrospectiva Filmul de Piatra @ The ARK

Retrospectiva Filmul de Piatra @ The ARK

In acest weekend, organizatorii festivalului Filmul de Piatra de la Piatra Neamt, va invita la un eveniment “de Bucuresti”, cu o proiectie-maraton a filmelor din competitia editiei trecute, urmata de o petrecere cu vitaminizanta trupa indie Sophisiticated Lemons, hip-hoperul Doc, pionierul muzicii electronice Matze si cu DJ-ul rezident, Amon.

Filmul de Piatra este singurul festival cu o competitie dedicata exclusiv scurt-metrajelor din Romania si Moldova, selectia fecarei editii constiduindu-se intr-un showcase al filmului scurt romanesc foarte proaspat, de cele mai multe ori autorii fiind debutanti, inca studenti sau chiar amatori.

“Fiind un festival al tinerilor, al descoperirilor, incercam sa promovam cele mai bune filme si pe autorii lor. Evenimentul de la Bucuresti este al patrulea pe care-l organizam post-festival. Am proiectat filmele castigatoare la Bacau si Iasi si, chiar weekend-ul trecut, la Chisinau, unde multa lume a ramas, la propriu, pe din-afara, deoarece sala s-a dovedit neincapatoare, in ciuda capacitatii de aproape 400 de locuri. La Bucuresti, insa, nu vom proiecta doar filmele castigatoare, ci intreaga competitie, 52 de titluri cu o lungime totala de 5 ore.” declara Andrei Dascalescu, directorul festivalului.

Festivalul Filmul de Piatra demonstreaza interesul tinerilor pentru cinematografie, la editia trecuta inscriindu-se in preselectie un numar record de 210 filme. Sectiunile festivalului sunt: fictiune, documentar, animatie, experimental si videoclip, iar proiectia-maraton de sambata seara va contine, la un loc, toate cele 52 de filme selectate in competitie.

Proiectia incepe la ora 19:00, la The Ark (str. Uranus nr. 50), iar petrecerea, dupa miezul noptii.

Detalii gasiti pe site-ul festivalului, www.filmuldepiatra.ro.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)