Shit Robot @ Club Berlin

  • by
Shit Robot @ Club Berlin

Shit Robot @ Club Berlin

Pe 11 martie 2011, la Club Berlin (Str. Constantin Mille Nr 4), Circus prezinta un nou numar sustinut muzical de aceasta data de SHIT ROBOT si LOGAN.

Din cei 40 de ani pe care Marcus Lambkin aka Shit Robot ii implineste in acest an, peste jumatate sunt petrecuti in plina revolutie acid-house aferenta perioadei de clubbing new-yorkez hedonist, amoral si provocator, tipic anilor ‘90. Influenta anilor de rave si a petrecerilor nebune isi fac resimtite ecourile in fiecare track, beat, pad si vers de pe albumul de debut scos la DFA Records, From the craddle to the rave (2010).
DFA Records este o casa de discuri independenta din New York si ii are in prim-plan pe James Murphy (LCD Soundsystem) si Tim Goldsworthy (fondator UNKLE) care au realizat impreuna o combinatie unica intre dance, pop, post-punk, electro, house si funk atragand in portofoliu nume stralucitoare precum Hot Chip, Hercules And Love Affair, Juan MacLean, The Rapture, Ray Mang sau YACHT.
Shit Robot ramane exponentul din umbra care a contribuit la realizarea fuziunii de post-punk si muzica de dans in cadrul serilor de la Plant Bar intre 2000-2002, care mai tarziu aveau sa genereze sound-ul cu reverberatii globale marca DFA, dus la statutul de vedeta de LCD Soundsystem. Astfel, soundul tipic DFA Records a reconstruit post-punkul intr-o scena noua de dans, cu influente multiple de la dance la indie-rock.
De origine irlandeza, Marcus Lambkin (Shit Robot) a luat contact cu lumea muzicala la inceputul anilor ’80, cand printre obisnuitii localului – devenit ulterior cartier general DFA Records – si-au facut aparitia prima data Felix Da Housecat si Ad-Rock (unul din componentii Beastie Boys). Munca in acceasi echipa la DFA Records a consolidat prietenia dintre Murphy Lambkin si Marcus (LCD Soundsystem). Murphy, care initial nu era un adept al muzicii dance, a ajuns sa lucreze impreuna cu Tim Goldsworthy (Unkle) si a adoptat numele de scena Shit Robot.
Logan a luat la randul sau parte la glorioasele inceputuri ale scenei de progressive house, in urma cu 15 ani in Londra. De origine britanica, Logan Fisher, a fost DJ rezident timp de mai multi ani in Gardening Club din Covent Garden, unde a avut ocazia sa ii intalneasca pe Paul Daly (Leftfield), Andrew Weatherall (2 Lone Swordsmen), Darren Emerson (Underworld), Richard Fearless (Death In Vegas) Billy Nasty şi Danny Rampling. Cativa ani mai tarziu, Logan a realizat serile “Bumpy Capers” in clubul Plastic People, atmosfera acestora regasindu-se pe LP-ul 12” scos la Diversity si premiat cu locul II in topul albumelor DJ Mag. De asemenea, productiile proprii ale lui Logan si-au gasit locul la Eye-Q, casa de discuri al lui Sven Vath.
In 2007 Logan s-a mutat la Bucuresti in scopul de a se dedica pasiunii pentru muzica. Aici a lansat Haules Baules Records si a mixat in toate cluburile cu greutate din Bucuresti: Studio Martin, Control, Fabrica, Expirat, Traian 42, The Ark, WEB Club si multe altele.
Facebook event page: http://www.facebook.com/event.php?eid=138929349506387

Tags:

Leave a reply (we review all comments)