Taraf de Haiduks + expozitie Paul Hitter @ Atelierul de Productie

Pe 25 februarie, începând cu orele 22, la ATELIERUL DE PRODUCŢIE (Splaiul Unirii 160), Ginger Group și Hello Menthol vă invită la concert și vernisaj, totul într-un ambient balcanic – concert Taraful Haiducilor, expoziție Paul Hitter și un spațiu industrial.

Taraful Haiducilor vor veni într-o formulă extraordinară: Caliu – vioară, Robert – vioară
Pășelan – voce și vioara, Fălcaru – fluier, Ionică – țambal, Marius – acordeon, Sile – contrabas
Dinu – voce.

Taraful Haiducilor.

Taraful Haiducilor este cel mai cunoscut grup de taraf din România. Cu o istorie de epste 20 de ani, haiducii au purtat muzica țigănească lăutărească cu mândrie peste hotarele țării, ajungând să cânte pe mai toate scenele lumii. Cel mai bine primiți au fost în Franța unde au și derivate numele în “Taraf de Haidouks”.

Originari din Clejani, sat ce a produs numeroase talente încă din perioada comunistă, Taraful Haiducilor s-a evidențiat prin măiestria fiecărui membru în parte, pe accentul pus pe tradiție și folclor, dar și prin farmecul și eclectismul pe care grupul în sine îl are pe scenă.

Muzica și artiștii din Taraful Haiducilor au apărut și în filme internaționale precum “Latcho Drom” de Tony Gatlif sau “The Man Who Cried” de Saly Potter , «Gadjo Dilo » Tony Gatlif și “Le concert” de Radu Mihăileanu.

https://www.youtube.com/watch?v=B0KUTj7vNS0

Paul Hitter.

Paul Hitter este născut în București, în mahalaua Plumbuița în anul 1982. Studiază la Liceul de Artă Nicolae Tonitza unde termină în anul 2001 secția de grafică, incheiîndu-și studiile cu o lucrare de diplomă. În tot acest timp se pregăteste în particular cu diferiți maeștri din care îi amintim pe: Dorel Zaica, Eugen Cubassa, Matei Șerban. După ce trece pe rând prin Academia de Artă Luceafărul, Institutul Teologic din București, Academia Națională de Artă din București, Paul Hitter ia drumul exilului, trecînd întâi prin Viena pentru ca apoi să se stabilească la München ca student al Academiei de Artă.

În aceasta perioadă descoperă un nou stil în artă, pe care îl denumește Expresionism Balcanic, până în momentul de față el fiind singurul exponent al acestui stil. În același timp își creeaza propriul stil de vernisaj-vernisajul cu cântare. Expune in Germania, Romania, Italia, la vernisaje avîndu-i ca invitati, pe lângă muzicanți de stradă pe : Pollo Mannarro (Italia), Circo Abusivo (Italia) Taraful de la Marsa (România) și pe dansatoarea de flamenco Melissa Matiussi (Italia).

Expoziția de Diplomă ce încheie studiile la Academia de Artă din München apare în ziare precum: Corriere della Sera Milano, Süd-Deutsche Zeitung München, Revista Cultura.

Lucrările sale sunt un amestec puternic de street art, artă naivă, infulențe din pictura ortodoxă și expresionism german. Ca tematică predomină temele istorice tipic balcanice, folclor balcanic, teme românești, cultura țigănească sau viața de mahala.

“Am ales să pictez uman alegînd teme umane cum ar fi: iubirea, ura, moartea,viața, războiul. Sunt teme prezente omniprezente, dar am ales să le pictez într-un stil propriu, balcanic. Am ales sa fiu cult, dar nu intelectual, și să intru în contact cu diferite culturi. Am reunit aceste lucruri sub numele de Expresionism Balcanic, pentru că provin din Balcani, pentru ca Balcanii au fost și sunt un Ierusalim modern; Balcanii transpiră, inspira, trăiesc, și, la fel ca și picturile mele, Balcanii sunt plini de ironie și culoare, te pot face să râzi fără să își piardă totuși din seriozitate”. Paul Hitter

Organizatori: Ginger Group și Hello Menthol;

Cu sprijinul: Asociația Culturală Metropolis;

Partneri Media: Radio Guerrilla, 24FUN, Feeder, Veioza Arte, TATAIA, Modernism, Metropotam, Port.ro și Hipmag.

Preţul unui bilet este de 25 de RON.

Tags:

3 thoughts on “Taraf de Haiduks + expozitie Paul Hitter @ Atelierul de Productie”

  1. Pingback: Imagini de la Taraful Haiducilor @ Atelierul de Productie | Feeder

  2. Hopa’asa! Stai asa! Vine foamea dupa colt!
    dai li lai laii lili lalai

    Ce naiba ne tiganim asa ma oameni?
    In public in scuipam, in privat mi-i imbratisam.
    Rasisti sau nu? Sa ne hotaram.

Leave a reply (we review all comments)