“ShortsUP In Laborator” include o trilogie de exceptie

  • by

Ar putea fi unul dintre cei mai originali regizori de care nu ati auzit inca – asa incepea The New York Times un articol despre Jamie Travis. Aceeasi publicatie il compara cu David Lynch, in timp ce critica de film l-a asemanat cu Peter Greenaway sau chiar cu Alfred Hitchcock.

E vorba de un tanar regizor canadian a carui trilogie, “The Patterns” va fi prezentata sambata seara la ShortsUP in cadrul evenimentului “In Laborator”, alaturi de alte scurtmetraje-experiment.

“The Patterns” este o comedie dark, o anti-poveste de dragoste si cea mai importanta reprezentare a stilului regizoral al lui Travis. Filmul are aparenta unui musical, iar povestea e dominata de un decor perfect, construit milimetru cu milimetru. Regizorul amesteca thrillerul cu melodrama si cu ironia taioasa si spune el insusi ca intrebarile pe care filmul le ridica sunt mult mai importante decat eventualele raspunsuri.

De la lansarea trilogiei, aceasta a obtinut mai multe premii, iar festivaluri si muzee din intreaga lume au gazduit retrospective ale filmelor lui Jamie Travis: Institute of Contemporary Arts din Londra, Festivalul International de Film din Praga sau Centrul Georges Pompidou din Paris.

Evenimentul ShortsUP de sambata, 26 februarie, ora 20.00, are loc la Atelierul de Productie si include filme experimentale premiate precum si un performance audio-video avangardist.

Biletele costa 25 RON, ofera acces la programul intregii seri experimentale si pot fi cumparate inainte de eveniment de la Atelierul de Productie. Pentru cei care vin cu carnetul de student, bilete sunt reduse la 15 RON. Atelierul de Productie este situat in apropierea statiei de metrou Timpuri Noi: Splaiul Unirii 160.

Mai multe detalii pe www.shortsup.ro.

facebook event

Leave a reply (we review all comments)