CNA-ul a interzis reclama Red Bull de Sarbatori

CNA-ul a interzis reclama Red Bull de Sarbatori

CNA-ul a interzis reclama Red Bull de Sarbatori

Dupa 9 zile de difuzare, CNA-ul a interzis reclama Red Bull de Sarbatori cu cei 4 Magi de la Rasarit. Cititi pe blogul Headvertising toata povestea.

14 thoughts on “CNA-ul a interzis reclama Red Bull de Sarbatori”

  1. Reclama e slaba, daca nu foarte slaba. Problema mea nu e ca au s-a folosit de un cadru ce tine de religie ci ca s-au pisat pe o traditie ok, care da multora sentimentul ala de sarbatori, care a fost futut exact din cacatul asta de overmarketing. De’asta de Craciun nimeni nu mai are nici un sentiment de sarbatoare si parca e o zi ca oricare alta. Si da, stiu ca traditiile sunt primitive si pase si nu mai sunt hip dar majoritatea oamenilor nu pot fi zen si autosuficienti si au nevoie de sentimentul acela de sarbatoare pe care se pisa oamenii…

  2. RED BULL ESTE UN RAHAT DE BAUTURA. IAR UN COPIL VEDE RECLAMA SI VREA ARIPI PRECUM ALE UNUI INGER. SI CE ISI DORESTE PRIMA OARA? RED BULL. O ASOCIERE DE TOATA JENA, TEMA DE RAHAT, RECLAMA DE RAHAT SI PRODUS DE RAHAT. IAR CUM CNA-UL ESTE TOT DE RAHAT, DE DATA ASTA UN RAHAT IL INGHITE PE ALTUL. NTZ NTZ NTZ

  3. manipulare bla bla!!!! daca ai vazut manipularea atunci nu te deranjeaza cu ce manipuleaza. oricum se manipuleaza prin toate mijloacele. e doar o gluma, dar care are implicatii mult prea serioase, intr-o tara care se vrea crestina.

  4. Andrei, manipularea este asumata din start, fiind vorba de publicitate. Daca gluma e proasta sau nu, asta nu e o judecata care tine de competenta CNA-ului. Pe acelasi fir logic, ar trebui interzisi in Romania si Saramago si Rushdie, nu?

  5. “Grava este manipularea.” ?? Chiar asa ???

    Si eu care credeam ca e mai grava incalcarea (din nou) a Constitutiei … stii tu, bucatile alea cu “cenzura este interzisa” si “Romania este stat laic”. Ca sa nu mai spun ca imi miroase a teocratie …

    Dar nu, grava e “manipularea”.

  6. Sa inteleg ca aceea caricatura care a aparut in Danemarca (parca)cu Mohammed avand o bomba in loc de turban ar fi interzisa in Romania?
    Pe mine ma intriga argumentele CNA-ului: “O astfel de promovare a unui produs într-o ţară în care creştinismul (cu deosebire cel ortodox) reprezintă religia predominantă…” Cum se poate pleca de la aceasta premisa intr-o tara democratica? Adica daca sunt multi (ortodocsii) au si dreptate?
    Sau: “este profund ofensator pentru telespectatori, în condiţiile în care simboluri ale religiei creştine sunt prezentate într-un context ce tinde să îmbrace forme de blasfemie.” – Sinodul CNA ar trbui sa propuna arderea in piata publica a materialelor respective iar pe autori sa-i arda pe rug.

  7. RedBull face comunicare cu aceleasi spoturi animate pentru toata Europa.
    Evident, reclama e facuta in Austria, si e valabila pentru toate tarile din Europa.
    Unele dintre ele, mai “fundamentalist crestine” ca Romania sau Italia – au cenzurat-o.

    In stire e vorba despre gandirea limitata a celor din CNA si despre innapoiere in abordarea religiei, nu despre ADOR, virale de agentii, sau CANNES LION.

    http://www.youtube.com/watch?v=yB9B4pMw8zc

    Daca razi de ceva (motivat sau nu, cu glume bune sau proaste), nu inseamna ca ai dreptate, sau ca desfiintezi acel ceva. Pacat ca unii se iau prea in serios. RedBull nu rescrie Biblia, ci doar face o gluma. Insa, desigur Biserica nu are umor. Ca si unii din comentatorii de mai sus, din pacate.

  8. Poveste pentru copii sau nu e destul de evident de ce a fost cenzurata.
    Incepe cu o gluma proasta (ca de obicei) – red bull cadou pentru divinitate; continua cu una si mai proasta – Iosif taurul, implica sexualitatea Mariei; termina cu una si mai proasta (greu de crezut dar adevarat) red bull de natura divina, ca doar este sursa aripilor ingerilor nu?
    Grava nu este nimicirea testamentului numit mai sus poveste pt copii (grosso modo, dar adevarat), ci faptul ca este una dintre clasicile “cenzuri planificate”. Un material care se vrea viral.
    Grava este manipularea.

  9. aleq: Nu e treaba CNA-ului sa decida calitatea reclamelor. Eu nu inteleg de ce trebuia cenzurata acest spot… ca sunt 4 magi si nu 3? Oricum testamentul e o poveste pt copii… ce conteaza numarul lor?

Leave a reply (we review all comments)