AB4 10 ANI @ The ARK

AB4 10 ANI @ The ARK

AB4 10 ANI @ The ARK

In 2010 se implinesc 10 ani de la nasterea AB4, una dintre cele mai inovative trupe de rock din România. O ocazie unica de a pune de-un eveniment omagial. Singurul din acest an. In The ARK (Calea Rahovei 196A). Pe 11 decembrie. Incepand cu ora 21:00. Alaturi de invitati speciali.

Alaturi de cei patru membri AB4 actuali: Doru Trascau, Enrico D’Angelosante, Antonio Bonansigno, Dorian Cazacu, vor urca pe scena prietenii care au fost alaturi de trupa in tot acest rastimp: Beavis, Bogdan Crucianu, Janin Pasniciuc, Adrian Stefan etc.

Cand s-a format AB4, rock in România era Iris, viitorul era Directia 5. AB4 erau printre cei cativa reprezentanti ai unei scoli alternative care se nastea in beciurile bucurestene. Dintre toate trupele AB4 iesea in evidenta si datorita lui Doru Trascau, solistul, o aschie de barbat, cu parul blond-platinat facut tepi, cu ochii albastri subliniati cu dermatograf si imbracat in fusta (ulterior a pus pe el si o blana, imprumutata de la o vecina). In plus, Doru era furios – avea un zbucium in priviri si o descatusare pe scena care il faceau greu de ignorat, asa cum s-a mai intamplat cu David Bowie prin anii 70, remember?

Aceasta furie, completata de niste alegeri intrigante: o lingurita de Nirvana, o colaborare cu o trupa de hip-hop, videoclipuri creative, au facut din AB4 un nume de luat in serios. Au scos un disc in româna, Toxic si mai apoi unul in engleza, Broken Trust. Chiar au castigat si „Best Romanian Act” la MTV European Music Awards in 2003.

Doar ca pe cat de talentata era formatia, pe atat era de ghinionista. Numeroasele schimbari de componenta – trupa n-a mai cantat constant ani buni in România pentru ca trei din membrii ei erau italieni – au fost doar cea mai vizibila piedica. Anul trecut, într-o componenta 50 la suta româneasca (Doru si Dorian), 50 la suta italiana (Enrico si Antonio) au inregistrat cateva piese la Roma, dar n-au apucat niciodata sa le scoata in lume. Dar nici n-au renuntat sa viseze, pentru ca AB4 e o grupa de sange vitala rockului românesc.

Daca ii stii de pe vremea cand umpleau cluburile, vino sa-i revezi. Daca nu ai avut placerea, vino sa-i asculti si sa vezi ce ai pierdut. E ultima ta sansa in 2010! Sau prima…

Biletele pentru evenimentul ‘AB4 10 ANI’ – singurul concert AB4 din acest an din Romania – sunt disponibile la pretul de 20 Lei in avans si se pot achizitiona online la Eventim.ro, MyTicket.ro si BLT.ro sau din retelele Diverta, Germanos, Humanitas, Vodafone si Orange shops precum si din locatie – The ARK, iar in ziua evenimentului vor costa 25 lei.

www.facebook.com/AB4Band
www.myspace.com/AB4Band
www.youtube.com/AB4rock
www.soundcloud.com/AB4
www.vimeo.com/AB4
www.twitter.com/AB4_official
www.last.fm/music/AB4

Tags:

1 thought on “AB4 10 ANI @ The ARK”

Leave a reply (we review all comments)