Lowbrow Sideshow @ Atelierul de Productie

Lowbrow Sideshow @ Atelierul de Productie

Lowbrow Sideshow @ Atelierul de Productie

Mysterious Aitch and Saddo the Geek, The Amazing Sinboy, Sorina Vazelina and Suzi the Beast Tamer in an extraordinary show, never seen before.
Music by yours truly: Camil Shake Sauvage.

Joi 9 decembrie, Lowbrow Sideshow la Atelierul de Productie, Splaiul Unirii 160.

More clues soon on: http://www.atelieruldeproductie.ro/blog/

LOWBROW SIDESHOW: Aitch, Sorina Vazelina, Suzana Dan, Saddo si Sinboy @ Atelierul de Productie

Artistii din aceasta expozitie sunt diferiti si asemanatori, viziunile, stilurile si activitatile lor au similaritati si diferente. Unii dintre ei au studiat grafica sau pictura in Universitate, altii sunt auto-didacti, cu un approach mai putin academic, stilul unora isi are originea
in comics sau postere punk-rock din anii ‘70/’80, in filme SF si horror, graffiti si street art, iar unii dintre ei sunt inspirati de carti de copii ilustrate, arta naiva taraneasca, pop art, sau mari maestri ca Bosch sau Brueghel.

LOWBROW VERSUS HIGHBROW

Insa viziunile si drumurile tuturor celor 5 artisti se intalnesc deseori, fie ca e in lumea artei urbane, in cladiri parasite sau pe strada, fie in lumea mai corporate a ilustratiei de advertising si a birourilor sau cluburilor customizate / branduite de ei, fie in lumea galeriilor de arta, cel mai bun exemplu fiind expozitia “Night Shift” de la McCann Pop-Up Gallery, in cadrul Noptii Albe a Galeriilor.
Si in ciuda influentelor, originilor si experientelor diferite, sunt reuniti sub denumirea generica de “arta urbana”, sau si mai specific, “arta lowbrow” sau “pop surrealism” – miscare artistica aparuta in anii ‘70 in Los Angeles, opusa artei mainstream “highbrow”.
Este o miscare “underground” care in ultimii ani devine din ce in ce mai prezenta in lumea artistica, in atentia galeriilor, criticilor si colectionarilor, si isi are originea in diferite subculturi cum ar fi comics, arta tattoo, advertising, street art, graffiti, punk rock, etc, si se situeaza cumva la limita dintre underground si mainstream, dintre respingere si acceptare din partea lumii artistice.

SHOW VERSUS SIDESHOW

A doua parte a titlului expozitiei se refera la asa-numitul “sideshow” o componenta importanta a spectacolelor de circ, carnavalelor sau targurilor, un mini-show laturalnic si obscur, in care sunt prezentati “freaks”, persoane cu diformitati bizare, femei cu barba, giganti, pitici, oameni tatuati, precum si reprezentatii obscure/bizare/periculoase de magie si acrobatie. Acest gen de show a cunoscut o perioada de inflorire in special in America in prima parte a secolului, una dintre culmi reprezentand-o filmul “Freaks” al lui Tod Browning, insa treptat publicul si-a pierdut interesul pentru “sideshow” o data cu aparitia televiziunii. Insa recent, prin anumite show-uri de televiziune sau show-uri de circ, “sideshow”-ul incepe sa cunoasca o revitalizare.
Astfel “lowbrow” si “sideshow” – ambele reprezinta niste componente esentiale ale artei, respectiv spectacolului de circ; sunt marginalizate, isi duc existenta in “underground”, laturalnic, obscur, in afara luminii reflectoarelor, se adreseaza unui public restrans, cu gusturi bizare.
Sau poate chiar si publicului mainstream care isi ingaduie din cand in cand anumite “guilty pleasures”.

Tags:

26 thoughts on “Lowbrow Sideshow @ Atelierul de Productie”

  1. Pingback: Atelierul de productie + Param Pam Pam / BLOG » Archive » TARAF photos

  2. draga mea igu, ideea e alta: ca niste fraieri publica cacaturi pe site-ul tau, si tu le iei apararea, crezand ca ei chiar ar avea ceva de spus. si faptul ca ii zic unui mucos de 12 ani ca ii sparg fatza – si tu iei asta foarte in serios – analizeaza-te prietene, si vezi unde rasufla

  3. bai prietene, poti sa faci ce vrei – pana una-alta, eu vad ca mie mi-ai sters comentariul, si la ceilalti idioti, nu. deci unde e democratia pe care o promovezi? sau iti incordezi in continuare muschii, facand ce vrei si promovand fair-play-ul pe care oricum nu il ai?

    1. Uite si valorosul tau comentariu pe care initial nu l-am publicat: “lache TH, daca vrei ne putem vedea sa iti sparg fatza aia de gaozar – si bagami-as p u la in mm de prost, nu mai arata ca iti doresti atat de mult sa te foot la gaoz, ca iti promit ca asa se va intampla” Esti satisfacut? Mai bine faceti schimb de mailuri si comunicati in privat. Si daca tot ai adus vorba, cred ca e fairplay sa “jucati” cu nume si identitati adevarate nu ascunsi dupa niste nick-uri si mailuri false. Va rog, nu-mi mai faceti trafic.

  4. da, te inteleg ca nu publici cuvinte incepand cu p, dar nu inteleg dc trebuie sa suport eu fandositi d-astia ieftini pe care daca ii fac sa inteleaga cat de prosti sunt, vor incepe sa planga si isi vor dori sa moara instant; cu toate astea, la altii lasi comentarii ieftine gen “savapisincur” “dunb fuck” – dar pana la urma, e site-ul tau, poti lasa ce vrei prietene – noi suntem pt tine doar unii care iti fac trafic, nu?

    1. @ mama dolores: sincer, ma pot lipsi de traficul vostru oricand. chiar crezi ca o sa duca cineva lipsa celor care tot ce fac e sa se balacareasca sub anonimat?

  5. “partyparty”+”mama dolores” – Ma deranjaza sa aud ca niste “nimeni” se cred gangsteri culturali in spatele monitorului si vorbesc de etica si hipsteri, daca voi sunteti niste inutili incapabili si complexati si iubiti “undergroundul” va doresc sa fiti in continuare la fel de “underground” si de etici astfel incat sa nu stie nimeni de voi. Din overgroundul hipsteresc si non etic imi doresc savapisincur.

  6. Una este sa apreciez munca unui om si alta sa urmaresti altceva. Fiind fac genetica, zi de zi, afla ca neuronul nu poate lipsi, poate te referi la sinapse. Vindeca-ti frustrarea de gagica isterica si pe urma poti vorbi de inteligenta.

  7. draga mosului, daca iti bag ceva inteligent, plin de esenta in tine sunt sanse mari sa te destepti – asa ca stai acolo si saliveaza pana vine baiatul pacatos sa iti destepte neuronu’ lipsa

  8. @ mama dolores

    E cam tarziu pt asta. Am spus ce aveam de spus, “ma frend”. Baga si tu ceva mai inteligent, cu esenta, e cam retard. Ce naiba?!!

  9. @partyparty

    Sinboy face o treaba grozava, acesta este cel mai important lucru. Cat se distreaza si cum se distreaza, chiar nu ne priveste. Personal, nu cred ca face parte din categoria pseudoartistilor, care-o ard arty doar de dragul coolness-ului. Este absolut normal sa fie ancorat la viata urbana, care implica si party-uri.

  10. sinboy, ideea e alta – lucrezi naspa baiatu, lasa-te
    si apropo, cand mai comentezi pe un site romanesc, comenteaza in plm in romana – stai de atatia ani in tara asta si nu te duc sinapsele sa inveti si tu dulcele grai romanesc – dc ti-ai mai tatuat “bucharest” pe tine, asa de amorul artei? :))

  11. Pingback: Lowbrow Sideshow – Making of | Feeder

  12. Draga Party Party,

    I’m not sure why I bother, but considering you took your time to write a bunch of paragraphs I thought I should.

    -Calitate Morala? This is based on what, the fact they some of us like to go out and drink? Please read any decent artists biography and look at how much they partied. What the hell partying has to do with good or bad art is lost on me.
    Instead come along to the exhibition and see how much work we’ve put into it, all this done out of our own pockets, seeing as sponsors insisted on huge logos and promotional materials at the exhibition, so we refused their money. Awful morals indeed.

    -To me a hipster is a wannabe hanger on who does fuck all and is a fashion fag. There are many many people like that in this town. People who talk and talk and do fuck all. The people you attack have been involved in DIY events, for the last 10 years, working hard and in most cases for free in order to get some cool shit started, when there was fuck all to do. In the last year I’ve painted a shitload, helped set up a screen print studio, had two exhibitions, made some animations and put on a bunch of events. Hardly sitting on my ass writing hate messages on the internet, I was too busy to do that.

    -You take criticism when it’s constructive, not when it’s an unfounded attack with no basis or knowledge, you blithering moron. If you don’t like my artwork that’s fine, but don’t put people in a generic box when you obviously know nothing about who they are or what they do.

    -Next time don’t hide behind a pseudonym on the internet like a giant pussy. If you have something to say, say it to my face. You might even find that I enjoy having discussions with people. I’m not one of those assholes who thinks he’s the greatest artist ever, I simply enjoy what I do and try to evolve and do it better each time. In fact I think we’re all the same pieces of shit.

  13. Mai multe basini si mai putine lucrari!
    Fuck art! Let’s fart! Together, pe 9 Decembrie la Atelierul de Productie la Lowbrow Sideshow.
    O sa fie destul de multe lucrari, murals, obiecte, si un afterparty mai chill pt cine vrea sa mai stea dupa ce vede expozitia. Mi se pare foarte normal/natural. Si la expozitiile de pictori batrani exista covrigei si vin, tot un fel de afterparty ii si ala.
    Iar spatiul e super mare, e loc pt multe lucrari, pt hipsteri, pt non-hipsteri, pt diferite feluri de basini, etc.

    @partyparty
    Vinosa sa vezi expozitia daca vrei, si dupa aia poti sa critici cat ai chef.

  14. @Sinboy

    1) Nu am pretins ca as avea “incredible works to show”, nici
    macar nu am pomenit ca “as lucra ceva”

    2) Critica nu era directionata spre calitatea lucrarilor celor
    care participa dar mai degraba spre calitatea morala a celor
    care mai degraba petrec decat sa faca arta pe care pretind ca
    ar face-o

    3) Ar trebui sa-ti asumi responsabilitatea de a fi intr-unul din
    vortexurile hip, aspect care in mod inevitabil face din tine
    un hipster,unul dintre acei hipsteri-artisti mereu prezenti
    la Mnac la party, mereu “in the place to be” etc. Nu cred ca
    iti spun nimic nou, “right mate ?”.

    4) Daca nu poti accepta o critica, de orice natura ar fi
    aceasta nu pot atunci decat sa ti-o spun mai pe limba ta:
    “Fuck-off sinboy&friends”.

    In alta ordine de ideei iti spun ca nu-mi displac lucrarile tale doar ca ar trebui sa fie mai multe lucrari si mai putine basini.

  15. Caterinca…ieri am vazut interviul video lu’ Sorina-Vazelina pt TATAIA #2 in care declara foarte convinsa ca “deocamdata nu s-a gandit sa expuna, sa faca, sa dreaga”, si acum o da pe hipstereala maxima, gen Sinboy +Camil + “expo&party”…good move..

  16. Pingback: Atelierul de productie + Param Pam Pam / BLOG » Archive » Lowbrow whispers

Leave a reply (we review all comments)