Skip to content
Kinofest 2010 - festivalul international de film digital @ MNAC

Kinofest 2010 – festivalul international de film digital @ MNAC

  • by

Kinofest 2010 - festivalul international de film digital @ MNAC

Cea de-a patra editie Kinofest, singurul festival international de film digital din Romania, reuneste si anul acesta o selectie premium de scurtmetraje (cu peste 270 de filme), concerte Toulouse Lautrec si Backstage Hero, proiectii interactive si demo-uri hi-tec. Avand cea mai extinsa editie de pana acum, festivalul se va desfasura intre 3 si 7 noiembrie 2010, la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti (MNAC, Calea 13 Septembrie).

In cele 5 zile de festival vor fi prezentate 24 de ore de proiectie, cu filme din 27 de tari. Fiecare zi a festivalului va gazdui cate o competitie de scurtmetraje digitale: fictiune, animatie si micromovie. De asemenea, vor mai fi prezentate selectii Best of si Off competitie, precum si panorama Kimuak, o selectie speciala de scurtmetraje basce.

Pe 3 noiembrie, in prima zi de festival, Kinofest va gazdui proiectia oficiala a scurtmetrajelor finaliste din competitia paralela de film AVON Movie for Life. Parte a Campaniei AVON pentru sanatatea sanilor, competitia a provocat timp de 6 saptamani realizatorii de film la crearea unor scurtmetraje care sa ilustreze cat mai bine mesajul campaniei din acest an: „A promite inseamna a face. Promite sa mergi la control”. Dintre cele 50 de scurtmetraje originale inscrise, la Kinofest vor fi prezentate finalistele, care vor fi votate live la festival de juriul oficial al competitiei si de catre publicul Kinofest, iar apoi, online, de catre publicul larg.

Inscrierile pentru Kinofest au durat 11 luni, selectia finala formand probabil cel mai premiat program de scurtmetraje digitale de la un festival romanesc. Realizat cu sustinerea IQads, festivalul aduce in Romania scurtmetraje digitale de top, cu scopul promovarii si popularizarii filmului digital si a noilor viziuni in media, tehnologie si arte vizuale. Desfasurat in spatiul neconventional de la MNAC, Kinofest asteapta si in acest an ceea ce este probabil cel mai activ, creativ si avangadist public din Bucuresti.

Detalii despre program si filmele din competitiile Kinofest sunt disponibile pe site-ul oficial, www.kinofest.com. Biletele sunt disponibile in magazinele Diverta, Libraria „Mihai Eminescu”, Sala Palatului, Magazinul Muzica si online pe www.myticket.ro si www.bilete.ro .

Despre Kinofest
Kinofest este singurul festival international de film digital din Romania. Festivalul prezinta in premiera in Romania cele mai bune filme din toata lumea, propunand o selectie unica si de un inalt nivel artistic. Kinofest promoveaza genuri variate de filme, mai putin abordate la festivalurile autohtone: filme foarte scurte (micromovies), filme experimentale, spoturi comerciale etc. De asemenea, festivalul promoveaza tinerii realizatori de film, artisti independenti si creatiiloe lor – film, muzica si productii vizuale. Avand misiunea de a promova arta digitala in randul publicului larg, evenimentul cultiva intereseul pentru artele vizuale, prin intermediul scurtmetrajului, videoclipului, al muzicii li filmului independent, al creatiilor video si new media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version