Magic Blocks 2010 – În spatele cortinei de beton

Magic Blocks 2010 - În spatele cortinei de beton

Magic Blocks 2010 - În spatele cortinei de beton

Activarea zonelor urbane centrale de-a lungul bulevardelor socialiste din Bucureşti. Studiu de caz: Calea Moşilor.

Întreaga zonă centrală a Bucureştiului este brăzdată de şiruri neîntrerupte de blocuri care ascund oraşul vechi. Spaţiile libere dintre aceste blocuri şi ţesutul istoric păstrat sunt astăzi abandonate sau ocupate în mod haotic. Aceste locuri au însă potenţialul de a a deveni spaţii publice veritabile pentru locuitorii din blocuri şi cei de la case şi de a genera dezvoltarea unor zone mult mai mari.

În continuarea proiectului “Magic Blocks”, iniţiat anul trecut, propunem o strategie de acţiune asupra acestui tip de locuri.

Am ales Calea Moşilor drept studiu de caz pentru un studiu urban şi pentru patru acţiuni (împreună cu locuitorii) asupra unor bucăţi de teren din spatele blocurilor. Ne-am propus ca aceste acţiuni să exprime ideile proiectului, să trezească interesul comunităţii şi să marcheze începutul unor operaţii mai importante.

Proiectul şi intervenţiile vor fi prezentate public la Centrul de Introspeţie Vizuală, str. Biserica Enei, nr. 16, sector 1, Bucureşti, în perioada 14 octombrie – 5 noiembrie 2010, program: miercuri – vineri: 15:00-19:00, sâmbătă: 14:00-18:00 (sau cu programare la adresa office@pplus4.ro, www.pplus4.ro). Intrarea este liberă.

1 thought on “Magic Blocks 2010 – În spatele cortinei de beton”

  1. arata mult mai trist decat inainte.. si melodia de pe fundal suprapusa de vocea aia ce numai entuziasm nu emana, ma fac sa constientizez si regret si mai tare faptul ca sunt in romania.. si de ce portocaliu.. alte lucruri trebuiesc schimbate, nu spatele blocului.. cand vin 30.000 de oameni la miting in constitutiei ganditi-va si ceilalti 2milioane de romani din bucuresti sa iesiti in strada daca aveti nemultumiri.. sau haideti sa ne complacem.. sa ne dam cu toti cu parfum peste transpiratie si sa invelim kkt-ul in poleiala..

Leave a reply (we review all comments)