Program NCRR 29 oct – 4 nov

  • by

VALS CU BASHIR/ WALTZ WITH BASHIR, Ari Folman
Israel, Franta, Germania, SUA, Finlanda, Elvetia, Belgia, Australia, 2008, 90 min.
Biografie. Animatie. Razboi.
Cu: Ronny Dayag, Ron Ben-Yishai, Ari Folman

Premii: Golden Globe in 2009- cel mai bun film strain, cel mai bun film strain- British Independent Film Awards, nominalizat la Oscar 2009 si la Palme d’Or Cannes 2008. Premiul César- cel mai bun film strain, premiul pentru cel mai bun film de animatie: Asia Pacific Screen Awards; 6 premii ale Academiei de Film din Israel; 2 nominalizari la premiile BAFTA, premiul-Broadcast Film Critics Association Awards, COFCA Award – Central Ohio Film Critics Association, cel mai bun compozitor in cadrul Premiilor Academiei Filmului European, cea mai buna animatie la Los Angeles Film Critics Association Awards, Golden Tower-Palic Film Festival, marele premiu la Festivalul din Tokyo, premiul special al juriului la Tallinn, premiul publicului la Festivalul din Varsovia, premiul pentru cel mai bun film strain-Societatea Nationala a Criticilor de Film.

Intr-o noapte, in timpul discutiei dintr-un bar, regizorul Ari Folman afla despre cosmarul care-i tulbura noptile vechiului sau prieten, cosmar in care acesta este urmarit de o haita de 26 de caini. In fiecare noapte, cosmarul se repeta si in fiecare noapte numarul fiarelor ramane acelasi. Cei doi ajung la concluzia ca totul are legatura cu experienta pe care au trait-o impreuna, in timpul misiunii Armatei Israeliene din Liban, la inceputul anilor ’80. Ari este surprins sa descopere ca nu-si mai poate aminti nimic din acea perioada a vietii lui. Intrigat, el decide sa se intalneasca cu toti vechii prieteni si camarazi de razboi pentru a afla cat mai multe despre acea vreme. Pe masura ce patrunde tot mai adanc in trecut si afla tot mai multe detalii, amintirile incep sa revina in constient sub forma unor imagini ireale.
Vineri, 29 octombrie, 21:30
Sambata, 30 octombrie, 23:00
Duminica, 31 octombrie, 19:00
Miercuri, 3 noiembrie, 19:00 si 21:00

MORGEN, de Marian Crisan
Romania, Franta, Ungaria,100 min., 2010 Drama.
Cu: András Hatházi, Elvira Rimbu, Yilmaz Yalcin

Premii: Locarno – Leopardul de Argint si alte 3 premii importante, Reykjavik premiul “The Church of Iceland”, Festivalul de film de la Iasi – cel mai bun film romanesc.

Nelu lucreaza ca agent de paza intr-un supermarket din Salonta – un orasel de pe granita romano-ungara. Traieste impreuna cu sotia intr-o veche ferma izolata pe un camp in afara orasului. Problema lor in aceste zile e repararea acoperisului. Intr-o zi, Nelu pescuieste ceva neobisnuit: un emigrant care vrea sa treaca granita ilegal… El ii promite emigrantului ca il va ajuta sa treaca granita maine… Morgen…
Duminica, 31 octombrie, 21:00 (+ MEGATRON)
Marti, 2 noiembrie, 21:00

MEGATRON, de Marian Crisan
Romania, 2008. 14 min. Drama
Cu: Maxim Adrian Strinu, Gabriela Crisu. Subtitrare in limba engleza.

Premii: Palme d’Or la Cannes 2008 si premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Stockholm.

Maxim este un copil de 8 ani. Locuieste singur cu mama lui, divortata, intr-un sat destul de departat de oras. De ziua lui de nastere, cei doi vin sa sarbatoreasca in Bucuresti, la McDonald’s, loc in care Maxim spera sa se intalneasca cu tatal sau.
Duminica, 31 octombrie, 21:00

MARTI, DUPA CRACIUN, de Radu Muntean
Romania, 2010, 99 min. Drama.
Cu: Mirela Oprisor, Mimi Branescu, Maria Popistasu.

Paul Hanganu e casatorit de 10 ani cu Adriana si au impreuna o fetita de 8 ani, Mara. De jumatate de an, Paul a dezvoltat o relatie extraconjugala cu Raluca, medic stomatolog. Paul, care incearca sa-si imparta timpul ramas pana la Craciun, intre Raluca, cumparaturile pentru cadouri si serile in compania familiei, decide sa faca o ultima vizita cu Mara, la cabinetul Ralucai. O schimbare neasteptata in programul Adrianei face ca cele doua femei sa se intalneasca pentru prima data. Intalnirea il pune pe Paul in fata unei alegeri dificile.
Sambata, 30 octombrie, 21:00
Marti, 2 noiembrie, 19:00
Joi, 4 noiembrie, 18:00

LUMEA E MARE, IAR SALVAREA SE ASCUNDE DUPA COLT, de Stefan Komandarev
Bulgaria, 105 min. 2008. Drama.
Cu: Carlo Ljubek, Miki Manojlovic

Premii: Saturno IFF Alatri 2009 Best Film (Saturno d‘Oro), Best Actor (Miki Manojlovic)
International Summer Film Festival of Durres 2009, Best Director Taipei Film Festival 2009
Second Audience Choice Award Sofia IFF 2008
Audience Award and KODAK Award for Best Bulgarian Feature Film
Annual Cinema Prize Of The European Parliament 2008

Filmul, bazat pe bestseller-ul scriitoarei bulgaroaice Ilija Trojanow, spune povestea lui Alex, un tanar care, cu ajutorul carismaticului sau bunic, Bai Dan, se imbarca intr-o calatorie semi-initiatica, inarmati cu un tandem si un joc de table – joc la care bunicul lui Alex este un adevarat maestru, o calatorie de redescoperire a sinelui.
Joi, 4 noiembrie, 20:00

CELE TREI MAIMUTE, de Nuri Bilge Ceylan
Turcia, 109 min. 2008 Drama.
Cu: Yavuz Bingol, Hatice Aslan, Rifat Sungar

Cannes Film Festival, 2008 – Cea mai buna regie
Haifa International Film Festival, 2008 – Golden Anchor Competition Award, International Eurasia Film Festival, 2008 – Siyad Award, Golden Orange Film Festival, 2008 – Cele mai bune efecte speciale

O familie este gata sa se destrame atunci cand mici esecuri duc la minciuni, totul intr-o tentativa de a lupta impotriva sortii, acoperind adevarul. Ca sa evite greutatile si responsabilitatile care, de altfel, ar fi greu de indurat, familia alege sa ignore adevarul, sa nu vorbeasca despre el, sa se faca a nu-l observa ori auzi, ca in parabola chinezeasca a celor trei maimute.
Joi, 4 noiembrie, 22:00

PENTRU CEI MICI

CUM SA ITI DRESEZI DRAGONUL/ HOW TO TRAIN YOUR DRAGON, de Dean DeBlois, Chris Sanders
SUA, 2010, 98 min. Animatie. Aventura.
Cu: Jonah Hill. Vocile originale, subtitrare in limba romana.

Hiccup (Sughit), fiul conducatorului vikingilor de pe insula Berk, pare cel mai slab viking dintre toti locuitorii insulei, locuitori aflati intr-un permanent razboi cu dragonii inaripati. Sughit ajunge insa sa se imprieteneasca cu cel mai temut dintre dragoni caruia ii da si un nume, Toothless (Stirbul). Prietenia neasteptata dintre cei doi si aventurile pe care le traiesc impreuna vor schimba pentru totdeauna destinul insulei Berk…
Sambata, 30 octombrie, 13:00

SHREK PENTRU TOTDEAUNA, de Mike Mitchell
SUA, 2010. Animatie, Comedie.
Cu: Cameron Diaz, Eddie Murphy, Mike Myers, Antonio Banderas. Vocile originale, subtitrare in limba romana.

Tanjind dupa zilele in care se simtea ca un capcaun „adevarat”, Shrek e ademenit sa semneze un pact cu smecherul si alunecosul Rumpelstiltskin. E aruncat, astfel, intr-o versiune alternativa si complet cu susul in jos a regatului Far Far Away, unde capcaunii sunt vanati, Rumpelstiltskin este rege, iar Shrek si Fiona nu s-au intalnit niciodata.
Duminica, 31 octombrie, 13:00

NCRR, Şoseaua Kiseleff 3, Sector 1, Bucureşti

Leave a reply (we review all comments)