Zilele Filmului Norvegian @ ICR

  • by
Zilele Filmului Norvegian @ ICR

Zilele Filmului Norvegian @ ICR

În perioada 27-29 octombrie 2010 se desfășoară, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București), Zilele Filmului Norvegian. Evenimentul, organizat de Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti împreună cu Institutul Cultural Român, își propune să ofere publicului din România o perspectivă asupra noului val din cinematografia norvegiană, aşa numitul Norwave.

Filmele norvegiene şi noul val din cinematografia românească au un element important în comun ambele au devenit deosebit de populare şi apreciate, atât la festivalurile de film, cât şi în cinematografe. Noul mileniu a adus o schimbare semnificativă pentru cinematografia norvegiană: renumele internațional. Nominalizarea la Oscar a filmului Elling a fost urmată de alte filme artistice şi documentare bine primite dincolo de hotarele țării.

Reprezentative pentru noul val, cele cinci filme proiectate la Bucureşti vor fi precedate miercuri, 27 octombrie, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român, de un seminar dedicat noilor tendinţe şi aspirații ale filmelor norvegiene. Seminarul va fi moderat de criticul de film Andrei Gorzo. Invitatul Ambasadei este domnul Jan Erik Holst, responsabil de proiectele culturale internaţionale ale Institutului Norvegian de Film. În cadrul seminarului, el va discuta cu critici români de film, profesionişti din industria cinematografică, spectatori şi jurnalişti.
Filmele vor fi subtitrate în limbile română şi engleză. Intrarea este liberă.

Program

Miercuri, 27 octombrie:
18.00 Seminar
19.30 Omul care l-a iubit pe Yngve (2008)

Joi, 28 octombrie
18.00 Upperdog (2009)
20.00 Elling (2001)

Vineri, 29 octombrie
18.00 Cel mai mare din lume (2001)
20.00 Nord (2009)

Detalii pe situl ICR.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)