Marky Ramone @ Silver Church

Alternative Music Experience, prezinta Marky Ramone,
un eveniment cu adevarat Rock,
miercuri, 27 Octombrie, la Silver Church

Marky Ramone, membru al Rock’n’Roll Hall of Fames si intemeiator al Punk-Rock-ului, alaturi de trupa Ramones, revine la Bucuresti.

Fanii punk-rock-ului vor avea parte de un eveniment de zile mari: Marky Ramone, intemeitor al acestui gen muzical, alaturi de trupa Ramones, revine la Bucuresti, alaturi de Michael Graves (ex. Misfits), intr-un concert incendiar, miercuri 27 Octombrie, la Silver Church.

The Ramones, a fost considerată cea mai importantă trupa de punk-rock, chiar şi de către Sex Pistols, şi The Clash, cele mai cunoscute trupe de gen. Au influenţat stiluri întregi din care astăzi fac parte artişti de marca, de la Dead Kennedys până la Metallica, de la Black Flag până la Nirvana, de la Bad Brains (denumiţi aşa după un cântec Ramones) până la Red Hot Chili Peppers, de la Green Day şi Bad Religion până la U2 şi Motörhead…

Pentru reusitele sale, Marky Ramone a câştigat premiul MTV „Lifetime Achievement” (ce i-a fost înmânat de Bono – U2), îşi are numele scris în Rock and Roll Hall Of Fame din New York, are propria „stea” cu numele său în Hollywood si a apărut în The Simpsons.

Marky Ramone a concertat pentru prima data la Bucuresti in Decembrie 2008, iar fanii genului, vor avea ocazia sa retraiasca piese celebre precum „Sheena Is A Punk Rocker”, „Blitzkrieg Bop”, „Pet Sematary”, „Rock ’n’ Roll High School” şi „Rockaway Beach”. În line-up este inclus Michael Graves la voce, personaj cunoscut drept înlocuitorul lui Glenn Danzig în The Misfits.

Toate biletele pentru concert au un preţul de 50 de lei si pot fi achizitionate de la Silver Chruch, in seara evenimentului.

In deschidere va canta ZOB, iar warm-up party-ul va fi deschis de DJ Teo.
Concertul de la Bucureşti este organizat de King Size Production şi Bring the Noise.

Despre Marky Ramone

Născut în Brooklyn, New York în 1956, lui Marc Bell i-au trbuit doar 16 ani de existenţă ca să-şi dea seama că avea să devină tobar; în 1971 acesta a început să bată pentru formaţia de hard rock Dust, înregistrând 2 albume alături de aceştia. A co-fondat trupa Richard Hell & The Voidoids alături de legendarul Richard Hell şi a înregistrat faimosul album „Blank Generation”.

In 1978 a fost cooptat sa ca tobar la The Ramones, înlocuindul pe Tommy Ramone. Alocându-şi numele de scenă „Marky Ramone”, el avea să devină al doilea şi ultimul tobar al trupei. In momentul acesta este singurul membru încă în viaţă din formula de aur a trupei.

După ce a înregistrat al treilea album „Road To Ruin” alături de Ramones, a mai înregistrat alături de Richard Hell un single şi un album, iar din 1980 când al patrulea album Ramones „End of The Century” a văzut lumina zilei şi până în 1995 când Ramones au lansat ultimul album „¡Adios Amigos!”, Marky a rămas cel mai cunoscut tobar Ramones.

Marky a mai colaborat cu Dee Dee Ramone pentru proiectelor solo al lui Dee Dee, precum şi ale lui Joey Ramone. Si-a dedicat o parte a anilor 2000 colaborării cu The Misfits, întreprinzând mai multe turnee cu ei şi înregistrând şi un album, „Project 1950”.Apoi, a lansat albume alături de Osaka Popstar, Teenage Head, Tarakanyl, Tequilla Baby şi Bluesman iar momentan întreprinde turnee cu noua sa trupă „Blitzkrieg”, interpretând cântece Ramones.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.