“Despre alte mame” – din 5 noiembrie in cinema

  • by
"Despre alte mame" - din 5 noiembrie in cinema

"Despre alte mame" - din 5 noiembrie in cinema

O nouă producţie autohtonă, de data aceasta un debut promiţător: filmul Despre alte mame, regia Mihai Ionescu şi Tiberiu Iordan, va fi lansat în cinematografele din România pe data de 5 noiembrie 2010.

Distins cu Premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Moscova, Despre alte mame spune povestea a cinci tineri cineaşti care sosesc într-o dimineaţă în gara din Bucureşti pentru a realiza un documentar despre viaţa din acest spaţiu în care destinele umane se intersectează.

Mediul în care trebuie să rămână o zi întreagă îi influenţează de la început în moduri neaşteptate iar pauzele şi pregătirile de filmare devin zone de confesiune în care fiecare membru al echipei scoate la suprafaţă momente speciale din relaţia cu mama, detalii de viaţă, profesie şi caracter. Aproape de miezul nopţii, cei cinci aşteaptă pe un peron venirea unui tren pentru a filma un ultim cadru. Aşteptarea este întreruptă de doi poliţişti care solicită echipa să-i însoţească la Poliţia Gării pentru a viziona tot materialul filmat până în acel moment. Vizionarea materialului filmat va revela un fapt de viaţă greu de imaginat…

Filmul are ca punct de plecare o întâmplare trăită de regizorul polonez Krzysztof Kieslowski şi povestită într-un interviu. El şi echipa lui restrânsă filmau noaptea în gară un documentar despre oameni care aşteaptă. La un moment dat a venit poliţia şi le-a cerut să le arate materialul filmat. Să verifice dacă nu cumva au filmat întâmplător ceva ce ar putea să le folosească la rezolvarea unui caz. Dupa vizionare s-a dovedit că nu surprinseseră pe film nimic folositor pentru cazul destul de tragic, de altfel.
Pentru regizorul polonez o întrebare apărea din ce în ce mai obsedant: ” Dar dacă… găseau poliţiştii ce le trebuia? Dacă… mişcam camera la stânga şi nu la dreapta, când n-ai control la ce trebuie să te aştepţi?”. Această întâmplare l-a determinat cumva să nu mai facă documentare. De la întrebarea “Dar dacă…” a plecat ideea filmului nostru. Iar întrebarea îşi găseşte şi răspunsul la final. Cu rezultate pozitive pentru unii şi… altfel de rezultate pentru alţii, a declarat regizorul Mihai Ionescu.

Distribuţia filmului este alcătuită din actorii: Silviu Geamănu, Gavril Pătru, Marius Cordoş, Mihai Baranga şi Robert Radoveneanu. Scenariul este semnat de Tiberiu Iordan, Silviu Geamãnu şi Mihai Ionescu iar imaginea de Tiberiu Iordan şi Cristian Puşcaş.

Despre alte mame este o producţie GEF Art Film.
Filmul este distribuit în România de Transilvania Film.
Pentru mai multe informaţii despre film, vă rugăm accesaţi site-ul: www.desprealtemame.ro

Leave a reply (we review all comments)