Les Films de Cannes à Bucarest @ Cinema Studio

  • by
Les Films de Cannes à Bucarest @ Cinema Studio

Les Films de Cannes à Bucarest @ Cinema Studio

Iosif Demian, Nicolae Breban şi Nae Caranfil se întâlnesc cu publicul, cu ocazia evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest

Zece filme româneşti care au ajuns, de-a lungul timpului, în festivalul de pe Coasta de Azur, vor putea fi (re)văzute în cadrul evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc între 15 şi 21 octombrie, la Cinema Studio. Un film trimis la Cannes imediat după război, şase selecţionate în timpul regimului comunist şi alte trei imediat după Revoluţie demonstrează că legătura cineaştilor români cu Festivalul de la Cannes nu este de dată recentă.

Cinefilii au o ocazie rară, aceea de a vedea un scurtmetraj precum Floarea Reginei, al lui Paul Călinescu, care a fost proiectat pe ecranele Cannes-ului în 1946, la un an după ce se încheiase cel de-al doilea război mondial. În program figurează alte câteva filme care au făcut istorie în cinematografia autohtonă: La Moara cu noroc, Răscoala, Balanţa, O vară de neuitat, Telegrame, E pericoloso sporgersi, Pădurea Spânzuraţilor sau O lacrimă de fată.

Program (pdf)

Tags:

Leave a reply (we review all comments)