Creepy Animation Night 2 @ Anim’est 2010

  • by

Creepy Animation Night 2 – o noapte de filme-şoc şi muzică live la Cinema Patria

Creepy Animation Night 2 – noaptea de filme de animaţie bizare, visuals şi muzică live din cadrul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, inaugurată cu succes la ediţia din 2009, revine în programul celui mai important festival de film de animaţie din România: vineri, 15 octombrie 2010, începând de la ora 23:00 şi până în zori de zi, Cinema Patria va fi zguduit de filmele atent selecţionate de directorul Anim’est, Mihai Mitrică, de muzica lui Matze şi de desenele realizate live de Andrei Fantana şi proiectate pe ecranul celui mai mare cinematograf din Bucureşti.

Un eveniment unic în peisajul festivalier românesc, Creepy Animation Night 2 va pune din nou la încercare inimile şi minţile spectatorilor 23 de scurtmetraje provocatoare provenind din 17 ţări care vor „umple” noaptea la Cinema Patria, împărţite în trei programe „încadrate” de prestaţiile live ale lui Matze şi Andrei Fantana.

Scurtmetraje-şoc precum apocalipticul The Origin of Creatures (r. Floris Kaayk, Olanda, 2010), o distopie şocantă a cărei acţiune este plasată într-un viitor incert, în care viaţa unei colonii este tulburată de un fenomen supranatural ce seamănă panică printre locuitori; întunecata cronică a proceselor lui Sliceman, MRDRCHAIN (r. Ondrej Svadlena, Cehia-Franţa, 2010), selecţionat în cadrul celui mai important festival de scurtmetraj din lume, cel de la Clermont-Ferrand; sau Les bessones del carrer de Ponent / The Twins from Sunset Street (r. Marc Riba, Anna Solanas, Spania, 2010), câştigătorul competiţiei Umbre Scurtmetraj / Shadows Shorts din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania sunt doar câteva dintre titlurile care vor da fiori spectatorilor Creepy Animation Night 2.

Programele de scurtmetraj vor fi despărţite de un performance cu totul ieşit din comun, o premieră absolută pentru un cinematograf din România: cunoscutul DJ român Matze va mixa live pe scena Cinema Patria, iar artistul vizual Andrei Fantana va ilustra orchestraţia sonoră desenând pe loc, de asemenea live, pe ecranul de la Cinema Patria, în cadrul a două „intervenţii” a câte 45 de minute – între primul şi al doilea, respectiv al doilea şi al treilea program de filme scurte.

Membru în juriul secţiunii Videoclip & Advertising la această ediţie Anim’est, Cristian Stanciu Matze a intrat pe piata muzicală electronică din Romania încă din 1992, continuând, în 1996, în calitate de cofondator al Yama Studios, o casă de producţie alături de care a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale cu piesele muzicale produse. În 1998, a înfiinţat NSK, alături de Electric Brother şi DJ Vasile. Cei trei au concertat alături de nume importante ale scenei electro mondiale – Faithless, Slacker, Weird Beats Collective, DJ Matt. În noiembrie 2003, împreună cu Dan Handrabur, DJVasile,Vlaicu Golcea, Mitos Micleusanu, Matesan, a pus bazele Shukar Collective, un proiect revoluţionar care explorează ritmurile tradiționale ale ursarilor prin tehnici moderne de sampling digital.Matze produce, împreună cu Dj Vasile, emisiunea săptămânală Zona liberă difuzată la Radio Guerrilla.
Un artist complet, Andrei Fantana a absolvit secţia Actorie a UNATC „I.L. Caragiale” din Bucureşti. A trecut la pictură după întâlnirea cu Andrew Jones şi Jason Manley, cei care i-au fost şi îndrumători.
În 1996, fondează revista Game Over şi de mai bine de 10 ani lucrează în industria jocurilor video – ultima producţie urmând a fi lansată în noiembrie 2010, după o colaborare cu actori cunoscuţi din domeniul jocurilor video, ca Ron Perlman şi David Zayaz. Printre pasiunile sale se numără muzica şi realizarea de desene şi animaţii live.
Biletele de intrare la Creepy Animation Night 2 costă 25 de lei şi, în perioada pot fi achiziţionate online, de pe site-ul www.ticketfan.ro şi din magazinele partenere (Flanco şi Librăria Engleză Anthony Frost). Accesul minorilor în sala de proiecţie la Creepy Animation Night 2 este strict interzis, evenimentul fiind rezervat exclusiv spectatorilor cu vârsta de peste 18 ani.
Creepy Animation Night 2 este un eveniment recomandat de Cinemagia.ro.
Bilete prin: Ticketfan.ro

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 8-17 octombrie 2010 la Cinema Patria, Cinema Scala şi Cinema Union din Bucureşti, şi va fi urmată de un follow-up la Cinema Victoria din Cluj-Napoca, în perioada 22-24 octombrie 2010. Anim’est este organizat de Asociaţia Estenest, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Ogilvy.

LINE-UP FILME

Au bal des pendus / At the Ball of the Hanged
(r. Pollefoort Johan, Franţa-Belgia, 2009)

Burn the whole place down
(r. Adam Comiskey, Marea Britanie 2009)

Carne de mi carne / My Flesh and Blood
(r. Patricia Asenjo, Patricia Gil, Spania 2009)

Chainsaw Maid
(r. Takena Nagao, Japonia, 2008)

Clean Carousel
(r. Andreas Bødker, Danemarca, 2010)

Cyklernes nat / The Night of the Living Bicycles
(r. Louise Bruun, Danemarca, 2008)

Diurnambule
(r. Christel Grignon, Tierno Beauregard, Franţa, 2009)

Doroga
(r. Sotir Gelev, Alex Filipov, Bulgaria, 2009)

Jaulas
(r. Juan José Medina, Mexic, 2009)

Jugglers 2
(r. Niven Wilson, SUA, 2009)

Kleit / The Dress
(r. Jelena Girlin, Mari-Liis Bassovskaja, Estonia 2007)

La vie de la morte
(r. Brandyn Bold, SUA, 2009)

Les bessones del carrer de Ponent / The Twins from Sunset Street
(r. Marc Riba, Anna Solanas, Spania, 2010)

L’Oiseau / The Bird
(r. Emilie Derville, Belgia, 2010)

MRDRCHAIN
(r. Ondrej Svadlena, Cehia-Franţa, 2010)

Ptaki / The birds
(r. Marta Strozycka, Polonia, 2010)

Schattensprung / Getting Over Your Shadow
(r. Olivia Milz, Germania, 2009)

The Moon Bird
(r. The Brothers McLeod, Marea Britanie, 2010)

The Origin of Creatures
(r. Floris Kaayk, Olanda, 2010)

To chto est u menya
(r. Andrey Zhidkov, Rusia, 2009)

TV Dinner
(r. Maya Galluzzi, Elveţia, 2009)

Veriset kädet / Bloody Hands
(r. Malakias, Finlanda, 2009)

Leave a reply (we review all comments)