Massive Attack si The Editors in Competitia de Videoclip si Advertising la Animest 2010

  • by

Videoclipuri realizate pentru nume importante ale scenei muzicale internaţionale concurează anul acesta la câştigarea Premiului Anim’est pentru Cel mai bun videoclip, oferit de MTV. Alte 12 clipuri se află în competiţia pentru Menţiunea Specială acordată Celui mai bun Clip Publicitar. Din juriul secţiunii Videoclip & Advertising fac parte, în acest an, designerul Cristian „Canu” Banu, senior copywriter-ul Ogilvy Corina Bompa şi compozitorul, producătorul şi artistul vizual Cristian Stanciu „Matze”.

Videoclipuri de animaţie hit, precum gotic-futuristul Splitting the Atom al celor de la Massive Attack, realizat de francezul Edouard Salier; ludicul Eat Raw Meat = Blood Drool de la The Editors, regizat de The Lemnox Brothers, sau electrizantul My Turn al Basement Jaxx şi The Lightspeed Champions, semnat Tomek Ducki, se numără printre cele 28 de titluri provenind din 13 ţări selecţionate.în competiţia pentru Cel mai bun Videoclip. România este reprezentată de Anton Octavian, unul dintre obişnuiţii competiţiilor Anim’est, realizatorul videoclipului Septembers al britanicilor de la The Mantra ATSMM şi de Life Buoy al cunoscutei trupe autohtone indie rock The Pixels, regizat de Dragoş Bardac.

15 clipuri publicitare de succes, provenind din 8 ţări, au fost selecţionate în competiţia de Advertising. Printre ele – Ora Aqua, al cunoscutului animator român Matei Branea, fost membru al juriului Anim’est în 2008; trilogia-cult Scrabble (Scrabble Hula, Scrabble Sumo, Scrabble Yoga) a francezilor Irina Dakeva şi Clement Dozier sau surprinzătorul Moits al Andreei Dobrota (România, 2009).

La fel ca în fiecare an, scurt metrajele selecţionate în competiţia Videoclip & Advertising vor fi jurizate de trei personalităţi din lumea publicităţii şi a muzicii underground autohtone.
Cristian “Canu” Banu este partener fondator şi Lead Designer al studioului de design no noise. Înainte de înfiinţarea studioului din 2004, a lucrat timp de 8 ani ca Senior Art Director pentru agenţii de advertising din Bucureşti, locale şi multinaţionale. Este alături de Anim’est încă de la ediţia întâi (2006), el fiind creatorul logo-ului care avea să consacre cel mai important festival de animaţie din Romania, simpatica oaie.
Corina Bompa face parte din echipa Ogilvy, fiind senior copywriter. Licenţiată atât în Limbi Străine cât şi in Relaţii Publice si Advertising, este deţinătoarea a numeroase premii acordate de festivaluri importante de publicitate precum Portoroz, Golden Hammer sau Adprint. Din 2008, ea semnează spotul oficial Anim’est şi campaniile de promovare ale festivalului.

Cristian Stanciu „Matze” a intrat pe piaţa muzicală electronică din România încă din 1992, continuând, în 1996, în calitate de co-fondator al Yama Studios, o casă de producţie alături de care a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale cu piesele muzicale produse.
NSK este formaţia pe care a înfiinţat-o în 1998, alături de Electric Brother şi DJ Vasile. Cei trei au concertat alături de nume importante ale scenei electro mondiale – Faithless, Slacker, Weird Beats Collective, DJ Matt. În noiembrie 2003, împreună cu Dan Handrabur, DJVasile,Vlaicu Golcea, Mitos Micleusanu, Matesan, a pus bazele Shukar Collective, un proiect revoluţionar care explorează ritmurile tradiționale ale ursarilor prin tehnici moderne de sampling digital.

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 8-17 octombrie 2010 la Cinema Patria, Cinema Scala şi Cinema Union din Bucureşti, şi va fi urmată de un follow-up la Cinema Victoria din Cluj-Napoca, în perioada 22-24 octombrie 2010. Anim’est este organizat de Asociaţia Estenest, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Ogilvy.

Leave a reply (we review all comments)