Rodion GA – Stele si lumini

Rodion GA este una din cele mai importante trupe, din curentul New Wave din Romania.
Cu un sound exceptional si ramasa acum, aprope complet necunoscuta, nu a reusit sa scoata niciodata un album.
Aceasta este probabil singura inregistrare cu trupa Rodion GA, care a rezistat trecerii timpului.
Inregistrarea a fost difuzata pe canalul national de televiziune, in cadrul programului de revelion din 1983-84.
Restul filmarilor de arhiva cu aceasta formatie, au disparul misterios.”

Rodion G.A. was founded in 1978 by Rodion Ladislau Rosca, Gicu Farcas and Adrian (RIP!). The band promoted an experimental new wave music and had a lot of conjunctural features. Very popular in Romania in the early eighties, they never recorded an album. Band’s only disc issue in the communist era was on a collective record – “Rock bands 1980”. After the group disbanded, Rodion Rosca quit musical life and avoided any public appearence. In 2008, after three decades of history, the indie label Roadrunner Music bought the copyrights, remixed old tapes and brought Rodion and Gicu in the Next Dog and Sysound studios to record new versions of their old hits. The double LP Rodion G.A. 1978-1983, 2008 – will be out in the summer of 2009.

– via bogdan huma

10 thoughts on “Rodion GA – Stele si lumini”

  1. Pingback: Camera Sambo cu Rodion G.A. şi Veronica Vasicka | Feeder

  2. Am cantat si eu in formatia scolii populare de arta care atunci era situata pe actuala Dorobantilor. Exact pe locul unde se afla acum benzinaria Mol.Ma rog un pic mai spre centru. Rodion avea o sala in fundul curtii. Noi inchiriam de la el puteri si difuzoare pentru a canta cu ele la baluri. Rodion schimba geamurile de la sala lui saptamanal. Le crepa cu decibelii care scoteau 100 watti reali. Difuzoare si puteri (finali) care erau rezistenti la distorsiune. Formatia in care am cantat se numea ,,Sunetul nou”, pentru ca numele real ,,Sunetul nordic” a fost cenzurat pe vremea odiosului. Daca bine imi mai amintesc din trupa faceau parte doi armonisti (chitara electrica) cu mine trei, un baterist Eke, un basist Livu (actualmente face taxi)liderul trupei Luca Valentin (,,Vale”) care din nefericire nu mai este printre noi din cauza unui accident stupid in Italia, murindintoxicat cu monoxid de carbon intr-o casa nelocuita de un an, impreuna cu superba lui sotie. Odihneasca-se in pace. La clape a trebuit sa cant eu ptr ca aveam in repertoriu piese de Compact Cluj, Holograf, dire straits, etc. Sound-ul trupei era un fel de mixt intre phoenix si compact. Din pacate cele doua piese compozitii proprii nu mai exista. Au fost cateva experiente de neuitat. Imi amintesc cu drag de acele vremuri care au cuprins si revoluita, ce a schimbat componenta trupei destramate in 89. Din vechea trupa am mai ramas doar eu si Vale si am cooptat un alt basist si un alt baterist.Ccateva incercari de contracte care au ratate din pacate. Oricum o frumoasa telenovela la granita dintre dictatura si libertate….

  3. Prin ’92 ca orice liceeni clujeni obsedati de metal credeam ca vrem sa ne facem trupa. La un moment dat “tobosarul” ne anunta triumfal ca a facut rost de niste tobe inchiriate si deci putem “repeta”. Partea buna ca aveam tobe, partea proasta (credeam noi atunci) ca erau tobe electronice, dar tot mai bune decat nimic.
    “De unde naiba le-ai inchiriat?” Raspunsul: “De la un tip Rodion, avea si trupa la un moment dat…”

  4. mie chiar nu mi se pare ca incearca sa fie un fel de “sex pistols wanna be”. mult mai degraba un fel “pink floyd wanna be”.
    dar pe de alta parte, avand in vedere timpurile si cat de greu faceau rost de muzica (stiu de la tata) orice experiment era bine venit 😀

  5. mi se pare amuzant ca nimeni nu-si da seama cat de penibil era revelionul 1983-1984.adica trupa asta era un fel de sex pistols wanna be si ceva rock autohton (aka phoenix), iar fetitele cu rochite si baieteii la cravata dansau aparent exaltati de parca pe fundal canta ceva pop de mirabela dauer :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads