Dj Shadow @ Uranus 144

* Primul turneu din ultimii 4 ani
* Primul concert din Romania
* Live in premiera piese de pe “Endtroducing”, “The Outside”, “The Private Press” si multe piese noi…

“I’m excited about this tour for a number of reasons: for the new music I’m premiering, for the unique visual presentation, and for the places I’m visiting, many for the first time. It’s been my policy to up the ante every time I prepare a show, and I’m hoping that fans will embrace those efforts. Traveling the world, exchanging music and ideas; it’s what life is all about!” Josh Davies aka DJ SHADOW

DJ SHADOW, figura emblematica a hip-hop-ului instrumental, compozitor si producator al celui mai de succes album UNKLE Psyence Fiction, concerteaza pentru prima oara in Romania, la Bucuresti pe data de 11 iulie, la Uranus 144.

Facebook event

Joshua Paul Davis aka DJ SHADOW si-a inceput cariera muzicala ca DJ la postul de radio al campusului Universitatii din California. In aceasta perioada colaboreaza cu celebra casa de discuri londoneza Mo’ Wax, pentru care inregistreaza primele single-uri, In-Flux si Lost And Found (S.F.L.). Combinatia de elemente funk, rock, hip-hop, ambiental, jazz si soul in muzica pe care o compune il fac pe jurnalisitul Andy Pemberton de la celebra revista Mixmag sa lanseze pentru prima data in istorie termenul de trip-hop, termen preluat apoi pentru descrierea stilului muzical al altor artisti de gen: Massive Attack, Portishead, UNKLE sau Tricky.

Primul album DJ SHADOW Endtroducing este lansat in 1996 si primeste elogii de la critica de specialitate, fiind mai tarziu inclus si in Guiness World Records Book, ca fiind primul album alcatuit integral din sample-uri. In 2006 revista Time il nominalizeaza ca fiind unul dintre cele mai bune albume aparute vreodata.

In anul 1998 DJ SHADOW lanseaza Preemtive Strike, o compilatie a celor mai bune single-uri lansate pana atunci. In acelasi an produce piese pentru Psyence Fiction, albumul de debut UNKLE, unul dintre cei mai vechi colaboratori ai casei de discuri Mo’ Wax. Invitati pe acest album sunt Thom Yorke de la Radiohead, Richard Ashcroft (The Verve, Mike D de la Beastie Boys, Kool G. Rap si Jason Newstead (ex. basistul Metallica) printre altii.

Doi ani mai tarziu produce coloana sonora a documentarului “Dark Days”, pentru care primeste sase premii la diferite festivaluri de film din intreaga lume.
The Private Press, urmatorul album DJ SHADOW, apare pe piata la aproape sase ani dupa precedentul, in acelasi timp cu filmul “Scratch”, in care Joshua are cateva aparitii memorabile.

In septembrie 2006 DJ SHADOW semneaza un contract cu Universal Records si lanseaza cel de-al treilea album, The Outsider, dupa care porneste intr-un nou turneu mondial, de data aceasta alaturi de Cut Chemist si Kid Koala.

DJ SHADOW a anuntat de curand ca a terminat inregistrarile pentru un nou album, prevazut a fi lansat la sfarsitul acestui an. Piese de pe acest album vor putea fi ascultate in premiera si la Uranus 144 din Bucuresti, in cadrul turneului din acest an din Europa.

Biletele in avans pentru concertul DJ SHADOW sunt disponibile online la Eventim.ro, Blt.ro si in retelele Germanos, librariile Carturesti si Humanitas, magazinele Orange, Vodafone si la Sala Palatului la pretul de 65 lei. In ziua concertului si la intrarea in locatie pretul biletelor va fi de 90 lei.

djshadow.com | myspace.com/djshadow | event.mu

Leave a reply (we review all comments)