Aprinde inspiratia: Burn Energy Shot X Noper

Burn energy shot dezvaluie un nou film „Aprinde inspiraţia”, Azi: Noper.

Descarca lucrarea de pe artbyburn.ro

Interviu. Noper vorbeste despre inspiratie…

Unde iti gasesti inspiratia?
Inspiratie gasesc mereu in tot ceea ce inseamna urat. Uratul din jurul meu, uratul din oameni, uratul din concepte si idei, uratul din orice. Am o fascinatie ciudata pentru zona asta, pe care o exploatez constant.

Ce faci cand n-ai inspiratie, cum iesi din blocajul creativ?
Solutia mea e simpla si deloc originala. Daca nu am absolut nici o idee… incep si desenez primul lucru care imi vine in minte. Incep, de exemplu, cu un ochi care s-ar potrivi cu o surubelnita care s-ar potrivi cu nu stiu ce… si uite asa din randomness-ul asta se produc conexiuni neasteptate care duc intr-un final la o idee care, chiar daca artificial adaugata in problema, se potriveste perfect. Uneori imi ies lucruri simpatice in felul asta.

Care sunt artistii care te-au influentat?
E complicat. Nu am gasit pana acum un artist a carui arta sa-mi placa in totalitate, si al carui fan sa fiu. De obicei imi plac lucrari, zone, stiluri punctuale ale unor artisti, la mine in cap e un amalgam de influente. De exemplu, imi place mult stilul de desen al lui Moebius, imi place stilul de a spune o poveste al lui Jim Woodring, imi place weirdeness-ul lui Lovercraft or PK Dick, imi plac personajele lui Gary Baseman, imi place foarte tare epic-ul din anii `80 al artistilor din Heavy Metal si lista poate continua…

2 thoughts on “Aprinde inspiratia: Burn Energy Shot X Noper”

Leave a reply (we review all comments)