Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2010 @ Artexpo (TNB)

UPDATE: Massive Attack Preview Party @ Noaptea Lunga a Filmelor Scurte

Premiatele cu Oscar, Berlin, BAFTA și Clermont Ferrand,
la NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE, ediția a 2-a
Scurtmetrajele prind viață pe 19 iunie, în București, Cluj, Iași și Timișoara

Sâmbătă, 19 iunie, ShortsUP, cu sprijinul Vodafone România, prezintă ediția a doua a așteptatului maraton de scurtmetraje NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE.
O selecție impresionantă cu filmele scurte premiate în 2009-2010 la cele mai apreciate festivaluri ale lumii se află deja la linia de start a maratonului de o noapte ce va avea loc, în București, la Teatrul Național, Galeriile ArtExpo. Evenimentul se extinde anul acesta și la Cluj, Iași și Timișoara.

Pe 19 iunie, cinefilii se vor putea bucura de marele câștigător la Oscar 2010, de filmele care au luat Ursul de Aur și Ursul de Argint la Berlin, de premianții BAFTA, European Film Academy și Clermont Ferrand 2010. Noaptea lunga de la TNB/ ArtExpo va include și o selectie cu cele mai populare filme la ediția Anim’Est 2009, precum și scurtmetrajele din secțiunea horror „Umbre”, de la TIFF 2010. În plus, patru dintre cele mai premiate scurtmetraje românești din ultimul an vor fi prezentate publicului chiar de către tinerii regizori Tudor Jurgiu, Adrian Sitaru, Alexandru Mavrodineanu și Paul Negoescu.
NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE este cel mai mare eveniment anual organizat de ShortsUP România, un festival neconvențional de scurtmetraje, a cărui misiune este aceea de a aduce publicului românesc filme de scurtmetraj valoroase, care nu au un canal de distribuție dedicat.

Facebook event.

Răzvan Crișan, fondator ShortsUP, spune despre eveniment: „Este o performanță și pentru noi alcătuirea unui astfel de program, exclusiv din filme câștigătoare în ultimul an în marile competiții ale lumii. Iar faptul că publicul de la noi le poate vedea atât de repede, în cadrul unui singur eveniment, concomitent în 4 orașe, este cu siguranță o premieră. Ne bucurăm de lărgirea echipei și de faptul că publicul din marile centre urbane își dorește să vadă scurtmetraje”.

„Suntem bucuroși să continuăm să susținem industriile creative prin evenimentele organizate de ShortsUP, evenimente care concentrează interesul românilor pentru scurtmetraje, o zonă ce continuă să crească an de an. Noaptea Lunga a Filmelor Scurte va deveni, cu siguranță, un reper cultural, oferind publicului din România cele mai recente scurtmetraje, premiate la marile festivaluri internaționale”, a spus David Perrotta, Senior Director, Customer Experience, Vodafone România.

Prima ediție a evenimentului NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE a avut loc pe 26 iunie 2009 și a adunat, numai în București, 2000 de iubitori de scurtmetraje.
Biletele pentru eveniment sunt puse în vânzare prin rețeaua Eventim, online sau în librăriile Cărturești și magazinele Vodafone. În limita locurilor rămase, se vor putea achiziționa și la intrare, în seara evenimentului. Prețul unui bilet este 25 lei.

Accesul publicului în sală se va face începând cu ora 19.30. Între 20.00 și 21.00, organizatorii au pregătit, la București, un Massive Attack Preview Party: clipurile și muzica faimoasei trupe vor trezi apetitul spectatorilor pentru concertul ce va avea loc pe 27 iunie. Filmele încep de la 21.00 și se termină în jurul orei 6.00 dimineața.

Mai multe informaţii puteţi afla de pe site-ul www.shortsup.ro.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads