Review Vanmoof single-speed

  • by

Am testat weekendul trecut single-speedul de la Vanmoof.
Prima impresie este dominata de designul indraznet al olandezului Ties Carlier care a creat o bicicleta spartana, cu aspect de homemade, ce face deliciul puristilor. S-au eliminat elementele ce nu prezinta necesitate maxima pentru o bicicleta de oras (frana de mana, viteze, suspensii) si s-au pastrat elementele structurale care au fost suplimentate cu excelenta si uber-confortabila sa Brooks (care in timp am inteles ca prinde forma posteriorului proprietarului) si farul, respectiv stop-ul (ambele integrate discret in design), LED cu incarcare solara (ce au rol numai de semnalizare, pe far nu te poti baza seara).
Chiar de la prima tura bicicleta a fost remacata in oras. Am adunat de la “Wow! Ce misto e asta” pana la opreste X-ulescu masina langa tine si te intreaba “.. de unde o ai – vreau si eu – cat costa?”. Pozitia pe bicicleta e confortabila si relativ inalta fata de restul bicicletelor pe care le-am condus. Directia e destul de precisa, cu mentiunea ca la primele ture cautam instinctiv frana de mana sa ma ajute sa opresc complet. La o bicicleta single-speed trebuie sa iti planifici mai din timp franarea si sa iti faci “pasii” cat mai corect – detaliu irelevant pentru cei deja obisnuiti cu frana de picior. Cat m-am dat cu ea nu am simtit deloc lipsa vitezelor suplimentare, cea disponibila fiind foarte bine aleasa si suficienta sa pedalezi in ritmul traficului rutier sau al pietonilor de pe trotuar.
Cu parere de rau, am returnat-o Ciclop-ului unde o puteti admira si voi, eventual cumpara cu 1699 RON (sunt disponibile doua versiuni: cea single speed si un model cu 3 viteze si frana suplimentara de mana – 2049RON).
Daca lucrezi, sau ai aspiratii, in publictate, design sau arhitectura si vrei o bijuterie de design functionala, cred ca ai gasit-o.

Leave a reply (we review all comments)