Gazelle: Regina Olandei vine la Bucuresti

Cel mai popular brand olandez de biciclete, Gazelle, este adus in premiera in Romania de catre magazinul Ciclop – biciclete urbane.

Cu un “G” pronuntat gutural, ca un “H”. Asa isi striga zi de zi olandezii bicicleta favorita: Gazelle, o regina duplicata pana in prezent de peste 13 milioane de ori. Regina pentru ca inca din 1992, cu ocazia centenarului, Gazelle a primit din partea Printesei Margriet distinctia de “companie regala”.

Istoria Gazelle incepe in 1892, cand Willem Kölling si Rudolf Arentsen au inceput sa importe biciclete din Anglia. Au decis ulterior sa le produca singuri, iar in 1902 le-au si botezat Gazelle. Inca de atunci aproape de fiecare data cand un olandez invata pedalatul, bicicletele produse in Dieren sunt la datorie.

Intr-o cercetare realizata de catre Reader’s Digest, Gazelle s-a clasat pe locul 1 in topul celor mai de incredere branduri europene. Premiata an de an la diverse concursuri de design, Gazelle este in continuare considerata fanionul industriei olandeze de biciclete.

“La fel ca multe tari din estul Europei, Romania a descoperit brandul Gazelle. Royal Gazelle sprijina initiativa Ciclop – biciclete urbane si este bucuroasa sa constate ca stilul bicicletelor olandeze de oras, rafinat de-a lungul multor ani, primeste tot mai multa apreciere peste tot in lume”, spune Cor de Jong, director de export in cadrul companiei Gazelle. “Un numar tot mai mare de orase mari precum Bucurestiul desopera nivelul ridicat de confort si siguranta al bicicletelor Gazelle. Bicicletele de oras olandeze sunt special concepute pentru a face fata cu brio traficului aglomerat. Pozitia verticala in sa permite biciclistului sa observe cu atentie traficul. La randul lor, soferii au o vizibilitate foarte buna asupra bicicletelor datorita designului inteligent al sistemului de iluminat si a materialelor de reflexie a luminii integrate in bicicleta”, mai spune oficialul Gazelle.

Printre tarile care viseaza la mijloace de transport eficiente, Olanda este recunoscuta drept un paradis al biciclistilor, nu degeaba Amsterdamul iese constant pe primul loc in topul celor mai “bike friendly” orase din lume. “In Amsterdam, veti fi surprins de numarul mare de biciclete si biciclisti de pe strazile orasului. Bicicleta a devenit cel mai important mijloc de transport in Amsterdam. In prezent, aproape fiecare olandez conduce o bicicleta la munca, la scoala sau de placere”, mentioneaza reprezentantii The Netherlands Board of Tourism & Conventions.

Ciclop – biciclete urbane are onoare sa aduca in premiera in Romania brandul Gazelle. Printre brandurile de biciclete de oras pe care le gasiti la Ciclop se mai numara si Vanmoof, Fietsfabriek, Van Gogh, Strida, Kross si Create. Putem fi gasiti la adresa www.ciclop.eu, dar si la magazinul din Bucuresti, strada Povernei, nr. 25.

8 thoughts on “Gazelle: Regina Olandei vine la Bucuresti”

  1. Pingback: Gazelle: Regina Olandei vine la Bucuresti « Alex Torex Blog

Leave a reply (we review all comments)