Capete infierbantate

  • by

3, 9 si 15 iunie, de la ora 20.00 in Studio 2

13-15 IUNIE 1990
CAPETE INFIERBANTATE

text Michaela Michailov
performer Alexandru Potocean
video Cinty Ionescu
sound Catalin Rulea
scenografia Adrian Cristea
regia David Schwartz

13-15 iunie 1990 este un proiect de cercetare si performare a istoriei recente, propunand spectatorilor un act de retrocedare a memoriei colective si subiective.

In cazul evenimentelor din 13-15 iunie 1990 exista cel putin doua ipoteze asupra adevarului evenimentelor, daca nu chiar trei, coerente in interior, dar absolut incompatibile intre ele. In lipsa unor informatii suplimentare, stabilirea unui adevar istoric, de unde ar decurge identificarea unor vinovati si studierea mecanismelor de functionare ale sistemului care a produs evenimentele, devine imposibila.

In acest context, nu ne ramane decit sa ascultam marturiile actorilor evenimentelor, sa descoperim efectele acestor evenimentele asupra lor si asupra intregii societati romanesti post-1989, si, urmand sfatul lui George Santayana („Cine nu are memoria istoriei, risca sa o repete”), sa rememoram traumele fizice si psihice pe care cei implicati in aceste evenimente le-au suferit.

13-15 iunie 1990 este un proiect independent si autofinantat produs de Centrul de Introspectie Vizuala in colaborare cu tangaProject.

Eveniment realizat cu sprijinul: fabrik si sato art

Pretul unui bilet este de 10 lei/7 lei redus.
Rezervari se pot face la adresa rezervari@cndb.ro

Tags:

Leave a reply (we review all comments)