Festivalul EXIT 2010 – Novi Sad, Serbia

EXIT FESTIVAL 2010
FORTAREATA PETROVARADIN, NOVI SAD, SERBIA
8 – 11 iulie 2010

de Luiza Alecsandru

Festivalul EXIT s-a pregatit pt.editia 2010 cu un line-up de zile mari. Mari si la propriu caci nu va mai fi timp de prea mult somn cand te cheama la distractie Chemical Brothers, Faith No More, Klaxons, Royksopp, Crystal Castles, Does It Offend You, Yeah?, We Have Band, Mika, Ricardo Villalobos, Moderat live, Josh Wink, Crookers, Boys Noize, Erol Alkan, SebastiAn, Busy P sau DJ Mehdi. EXIT si-a propus sa acopere toate genurile muzicale, de la rock la hip-hop, de la clasic la raggae si chill, drumandbass, electro si experimental.
Main Stage va fi si in acest an cat se poate de divers. Participarea Chemical Brothers e cu atat mai asteptata cu cat se pare ca EXIT va fi unul din doar cele trei festivaluri europene la care artistii si-au anuntat aparitia in aceasta vara. Din partea lor se anunta un show spectaculos. De la Mika trebuie fireste sa ne asteptam la sclipici, pop, si voie buna, iar de la duo-ul norvegian Röyksopp la un electro melodic. Tot aici ii vom gasi pe LCD Soundsystem, Faith No More, Klaxons, DJ Shadow, The Horrors, regina hip-hop Missy Elliott, Pendulum live sau Placebo.

Dance Arena s-a pregatit pentru new-rave-ul nebun ce va fi dezlantuit de Boys Noize dar si pentru Crookers, Erol Alkan, Ricardo Villalobos, Moderat live, si Josh Wink celebrand 15 ani de Ovum. David Guetta, Laidback Luke, A-Trak, Dirty South, Black Rose si alti dj completeaza line-up-ul. Duminica festivalului se pare ca a fost destinata conceptului de having fun cu SebastiAn, Busy P si DJ Mehdi de la Ed Banger.
Dance Arena este considerata de multi pasionati de festivaluri, una din cea mai buna scena de dans din Europa daca nu de pe planeta iar experienta de a dansa aici alaturi de 20,000 oameni in timp ce soarele rasare peste zidurile fortaretei Petrovaradin este incredibila.

In plimbarile printre cele 25 de scene nu uitati ca la Fusion Stage ii puteti gasi pe Does it Offend You Yeah?, Midnight Juggernauts, Jamaica, Antenat si Bambi Molesters printre altii. Happynovisad Stage in asociere cu Resident Advisor continua si in acest an sa prezinte unele dintre cele mai interesante aparitii din muzica electronica ale caselor de discuri:Warp Records va fi reprezentata de Hudson Mohawke, Clark live, Time Exile live si Rustie, Bristol Takeover de Joker, Pinch, Gemmy and MC Nomad, Sound Pellegrino de Brodinksi, Sound Pellegrino Thermal Team, si L-VIS 1990, Club Automatic de D-Bridge, Instra:mental si MC:SP.
Pana la sfarsitul lunii mai se mai pot cumpara bilete la 85£. Acestea vor creste la 99£ in iunie. Pentru amatorii de cort se adauga biletul de camping de 20£, respectiv 25£ in iunie. Detalii la www.exitfest.org

1 thought on “Festivalul EXIT 2010 – Novi Sad, Serbia”

  1. Pingback: 5 sets we can't wait to see at Echowaves • Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)