Interviu cu STRIDENT

Fetele de la STRIDENT au dat lovitura cu Ghidul de calatorie pentru fete, video care, pe Feeder, a strans peste 30 de comentarii. Reactiile le-au luat prin surprindere pe Luiza, cea care intruchipeaza cele doua personaje, creata prostovana si blonda urlatoare, asa cum le descrie si pe Lola, producatoarea videourilor. Chiar daca multi se arata neincrezatori in proiectul lor, considerand ca este joaca unor fete plictisite (ceea ce, intr-un fel, este adevarat), ne-am decis sa le intrebam ce-au de gand. Ce ne-au spus, puteti afla din primul lor interviu, in exclusivitate pentru Feeder.

Cum a luat nastere STRIDENT?

Lola: M-am trezit intr-o dimineata, plina de panica si, intrebandu-ma ce sa facem, am zis: “Luiza, hai sa facem un video-blog”. “E doar un blog, Luiza, e doar un blog”, asta ii zic mereu pentru ca eu cred ca nu trebuie sa ne preocupe prea tare daca place tuturor sau nu, e o traire, ceva ce ne-a venit. Numele a venit de la prietena noastra, Gheorghita, pe care am intrebat-o: “Cand te gandesti la Luiza, ce nume iti vine in minte?” STRIDENT. Mi-a placut numele, a ramas, am facut domeniul de blog. Primul filmulet a fost simplu. Am asezat-o pe Luiza la masa si-am dat drumul la camera. Ideea este s-o filmez pe Luiza in orice ipostaza pentru ca am incredere in ea, in orice zice si-n orice face. Pe mine ma amuza.

Numele a generat genul de filmulete pe care le faceti sau invers?

Luiza: In niciun caz. E clar ca mie imi place foarte tare sa urlu.

Lola: Intr-o zi mi-a zis: “Lasa-mi camera sa mai filmez”. Seara, cand am ajuns acasa, erau zeci de filmulete.

Luiza: Avem doua peruci, deci doua personaje, dar fara nume. E asta cu parul lung, mai prostovana si blonda urlatoare, care-i ceva mai in varsta. Asa o simt cand o joc. Ma simt un fel de Corina Chiriac.

Ce-ar trebui sa inteleaga din videourile voastre cineva care nu v-a mai vazut pana acum?

Luiza: Pentru noi cred ca sunt videourile, deocamdata. Succesul ne-a cam luat prin surprindere. Normal ca vrem s-avem un public, dar nu stiu daca e foarte clar stabilit.

Lola: E clar ca femeile sunt cele care ne urmaresc mai mult si acum vrem sa-i atacam si pe barbati, dar nu stim cum inca. Poate o parodie dupa Star Wars. Aseara, la o intalnire, niste prieteni baieti s-au aratat incantati de idée. Impresia barbatilor este ca suntem cam feministe.

Luiza: Pe barbati ii deranjeaza urlatul. Am inteles ca lor trebuie sa le vorbesti cu tonalitate mai joasa.

Lola: Cred ca Luiza nici n-are vreun look festiv, sexy si d-aia poate nu prinde la barbati.

Luiza: Plus ca noi pana acum n-am facut nicio gluma legata de sex. In plus, cred ca trebuie sa ne mai scurtam videourile putin.

Filmuletele voastre n-au cap si nici coada. De ce?

Lola: Sunt ca o bula. Stim ca filmele, la o analiza atenta, sunt varza, totul e varza, dar au ceva. Si daca gasesti acel ceva, te prinde, te amuza, ramai interesat. Cred ca asta s-a intamplat pana acum. Chiar daca unii nu ne-au placut. Eu le iau ca pe o bula care se ridica, fara nicio legatura cu nimic. Problema mea este ca de trei saptamani, de cand facem asta, sa ramanem in bula aia. Chiar daca par fara legatura, noi gandim inceputul si sfarsitul, restul filmului fiind, intr-adevar, mai degraba bazat pe intuitie.

Luiza: Suntem ca o criza. Venim, lovim si plecam.

Cine v-a mai incurajat pana acum?

Lola: Ne-am intalnit recent cu Cristi Stanciu, tipul care a initiat proiectul Matze, si i-am aratat ce facem. Ne-a zis sa facem filmulete pana in 30 de secunde ca lumea sa se intrebe WTF, asta sa fie reactia, ce-a fost asta, sa-l mai punem inca o data.

Deci sa fiti ca un penis care apare in mijlocul unor desene animate in cinematografe si sa nu fii sigur daca l-ai vazut in realitate sau nu…

Lola: Hahahahaha. Da, cam asa.

Interviu realizat de Andreea Vasile.

20 thoughts on “Interviu cu STRIDENT”

  1. When nothing else is cool… acting stupid has to be cool, right?

    Din pacate nivelul de ‘amuzament’ este ridicol de jos…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.