Secret Chiefs 3 @ Control

Miercuri 5 mai, clubul Control va fi gazda celei mai mari desfasurari de forte muzicale din istoria clubului.
Secret Chiefs 3, din San Francisco, capul de afis al serii, este un proiect format in 1995 de catre Trey Spruance, chitaristul si fondatorul, alaturi de Mike Patton, al influentului grup experimetal Mr.Bungle . Dealtfel colaborarea lui Trey Spruance cu Mike Patton a depasit limitele acestui proiect, Trey participand la inregistrarea albumului Faith No More “King For A Day… Fool FOr A Lifetime”.
Daca initial Secret Chiefs 3 era format exclusiv din membri Mr. Bungle, cu fiecare album componenta grupului s-a schimbat in functie de conceptul si stilul albumului respectiv singura prezenta constanta fiind evident Trey Spruance.
In 2004 Trey Spruance a impartit SC3 in 6 sub-grupuri, Ishraquiyun, Forms, Holy Vehme, Traditionalists, UR si Electromagnetic Azoth, fiecare dintre ele corespunzand unui stil muzical diferit. Din acest motiv nu se poate vorbi despre un stil SC3, muzica trupei fiind un mix in continua schimbare de genuri, de la surf rock, psychedelic, muzica orientala sau muzica de film pana la marsuri funerare si death metal. Piesele SC3 sunt incarcate de referinte ezoterice si mistice, iar albumul “Book of M” este aproape in intregime compus din mesaje encriptate.
In 2008 grupul a lansat un albumul Xaphan, compus in intregime de John Zorn.
Alaturi de Trey Spuance, la concertul de pe 5 mai veti vedea la lucru alti muzicieni de valoare precum Timb Harris (violon, trumpet & guitar), cunoscut si pentru proiectul Estradasphere, Toby Driver (bass), liderul trupelor experimentale Kayo Dot si “maudlin of the Well”, Ches Smith (drums), tobarul de la Xiu Xiu si Marc Ribot, Jay Young Kim (keyboards).
http://www.myspace.com/secretchiefs3
In deschiderea concertului vom putea vedea o adevarata lupta intre baterie si instrumente electronice prin revelatia noului val experimental francez, duo-ul FAT32 precum si un performance solo al bateristului Ches Smith sub numele de proiect Congs For Brums.
http://www.myspace.com/fat32duo
http://www.myspace.com/chessmith
Evenimentul este organizat de clubul Control in colaborare cu Bring the Noise.
Biletele costa 20 RON si vor fi disponibile la club in seara evenimentului.Clubul Control se afla pe Strada Academiei nr.19 (Pasajul Victoriei)

Tags:

1 thought on “Secret Chiefs 3 @ Control”

  1. Pingback: Live în București 3 – 9 mai | WetPaper

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads