Business pe bicicleta

  • by
  • April 29, 2010April 21, 2010

JCI Bucuresti lanseaza proiectul “Business pe bicicleta”
Pune-ti costumul si cravata si hai pe bicicleta!

Junior Chamber International (JCI) Bucuresti organizeaza joi, 29 aprilie 2010, pe traseul Piata Victoriei – Parcul Herastrau, prima editie din seria de evenimente „Business pe Bicicleta”.

Evenimentul se desfasoara sub forma unei demonstratii a biciclistilor in tinuta business. Participantii pot veni cu bicicleta proprie sau pot inchiria una gratuit de la organizatori. Programul va fi urmatorul:

• 08:30-9:00 intalnire cu presa si inregistrarea participantilor in fata Muzeului de Geologie, Piata Victoriei;
• 09:00 startul paradei;
• 09:30-10:30 mic dejun si workshop (Terasa Promenade) cu scopul de a gasi solutii de parcare a bicicletelor la birou.
“Business pe bicicleta mi se pare un concept excelent, care pune in miscare atat la propriu cat si la figurat antreprenori bucuresteni, atat pe cei mai tineri care oricum sunt extrem de dinamici, cat si pe cei din alte generatii, ca mine de exemplu, care in acest fel, alaturi de generatia ceva mai tanara, regasim dorinta de miscare, dar si placerea de a propune impreuna comunitatii din Bucuresti un model de activitate mai curat din toate punctele de vedere. Imi face mare placere sa particip personal la acest eveniment!”, afirma Marius Ghenea, business-angel si antreprenor roman in serie.
Business pe bicicleta este dedicat tuturor oamenilor de afaceri, antreprenori si manageri, femei sau barbati, fani ai mersului pe bicicleta ca mijloc de recreatie, dar si ca mijloc practic de deplasare la birou. Business pe bicicleta isi propune crearea unei comunitati a oamenilor de afaceri, care sa identifice solutii pentru imbunatatirea infrastructurii dedicate bicicletelor si sa creasca popularitatea acestui mijloc de transport eco. Solutiile gasite vor fi aplicate atat direct, in mediul privat, cat si prin influentarea politicilor publice ale autoritatilor locale, prin promovarea rezultatelor proiectului.
Ne dorim sa facem din mersul pe bicicleta la birou o obisnuinta placuta si o alternativa viabila pentru cat mai multi oameni. Vrem ca proiectul nostru sa aduca o contributie semnificativa la transformarea mersului pe bicicleta intr-un mod eficient si sustenabil de deplasare.
“Am pornit proiectul dupa experientele pe care le-am avut in multe alte tari europene unde bicicleta e folosita de foarte multa lume, inclusiv de oameni de business care nu au o problema in a renunta la masina. Pentru mine anul trecut a fost un an al reindragostirii de Bucuresti datorita bicicletei si al locurilor pe care le descoperi datorita ei. La orice intalnire de afaceri am, la o distanta mai mica de 5 km, ajung mai repede cu bicicleta”, declara Tudor Maxim, initiatorul proiectului si Presedintele JCI Bucuresti.
Tinuta business sau casual business este obligatorie!
Inscrieri la http://www.businesspebicicleta.ro
Partenerii proiectului: Bate Saua, Revolutia, Bikewalk, Hartavelo.ro, Elevate, Startups.ro, Romania Pozitiva.

***
Despre JCI
Junior Chamber International (JCI) este o organizaţie neguvernamentala internaţionala care numara 200.000 de membri – tineri lideri, antreprenori şi profesionişti cu vârste între 18 şi 40 de ani – în peste 100 de ţari. Pornind de la viziunea JCI „de a fi cea mai importanta reţea globala de tineri cetateni activi”, membrii JCI îşi propun sa transpuna în realitate misiunea JCI „de a oferi oportunitaţi de dezvoltare prin care tinerii sa dobândeasca puterea de a crea schimbari pozitive”.

JCI Bucureşti s-a înfiinţat în anul 2003 şi deruleaza proiecte cu tematici legate de cele 4 mari arii promovate de JCI la nivel internaţional: afaceri (proiectul Tineri Antreprenori, Business Networking Event), dezvoltare individuala (JCI Training), relaţii internaţionale (conferinţe internaţionale JCI şi twinning-uri) şi responsabilitate faţa de comunitate (proiecte sociale).
Mai multe informatii despre organizatie si proiectele sale, puteti afla consultand site-ul http://www.jcibucuresti.ro/

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads