Watumi Festival & Fringe invită artiştii să se înscrie

  • by

Watumi Festival & Fringe continuă o aventură artistică exemplară, pentru al doilea an consecutiv. Primul festival care a introdus noţiunea de Fringe în România promovează arta în toate formele ei. Organizatorii aşteaptă înscrierile artiştilor pana la data de 30 aprilie.

Watumi Festival & Fringe şi-a deschis, pentru al doilea an consecutiv, porţile pentru artiştii din România si strainatate. Astfel, în perioada imediat următoare, organizatorii aşteaptă înscrierile artiştilor pentru a participa la evenimentul ce va avea loc la începutul lunii iulie, în Braşov. Participanţii se pot înscrie pe site-ul oficial al festivalului: www.watumi.ro.

Secţiunea Fringe este concepută ca un spaţiu deschis al artelor, pe care artişti profesionişti şi debutanţi sunt invitaţi să îl reinventeze şi să îl transforme într-o sărbătoare dedicată creativităţii. Fringe-ul se remarcă printr-un cadru viu, generos, în care se întâlnesc, exprimă şi creează artişti plastici, actori, muzicieni, artizani, acrobaţi, fotografi, comedieni, mimi, dansatori etc.

„Misiunea Watumi Festival & Fringe este să transmită un mesaj pozitiv publicului său, prin crearea unui spaţiu dinamic, vibrant şi stimulant, în care legătura dintre public şi artişti să se realizeze în mod nemijlocit”, a declarat Mircea Calnegru, directorul festivalului.
Watumi Festival & Fringe este deschis înscrierilor participanţilor din orice domeniu artistic, aflaţi la orice nivel profesional (debutanţi, amatori talentaţi, studenţi la arte, profesionişti).

Locurile pentru spectacole si expozitii in Fringe sunt limitate de numarul de locatii disponibile in 2010 la Brasov. Pentru a putea propune publicului WFF un eveniment Fringe de calitate si pentru a da o sansa cat mai multor artisti sa se inscrie, mecanismul de confirmare a inscrierilor va fi urmatorul: 40% din locurile disponibile in locatii vor fi ocupate de primii artistii inscrisi in ordine cronologica. Pentru restul de 60% din locurile disponibile vor fi selectati de catre o echipa WFF de specialitate (formata din jurnalisti, critici de arta si alti specialisti romani si straini) artistii care propun spectacolele si expozitiile cele mai novatoare/originale.

***
Watumi Festival & Fringe se desfăşoară în Braşov, la începutul lunii iulie. Pentru 2010, organizatorii aşteaptă peste 40.000 de vizitatori, pe parcursul celor cinci zile ale evenimentului.

Watumi Festival & Fringe este un eveniment anual care se inscrie in circuitul international al festivalurilor de Fringe, dintre care cele mai cunoscute sunt cele de la Edinburgh (Scotia), Adelaide (Australia), Avignon (Franta) si Dublin (Irlanda).

Leave a reply (we review all comments)