DAN PERJOVSCHI S.A.* @ CIV

  • by

DAN PERJOVSCHI S.A.*
31 Martie -30 Aprilie 2010
Deschidere: Miercuri, 31 martie ora 19.00
Eveniment desfasurat in cadrul proiectului “1990-2010”

Centrul de Introspectie Vizuala
Str. Biserica Enei 16, sector 1, Bucuresti
www.pplus4.ro

* scena de arta

Dan Perjovschi S.A.* este un prim capitol dintr-o serie de expozitii-concept, grupate generic sub titlul 1990-2010, ce au drept subiect al investigatiei lor conditia prezenta a scenei de arta din Romania si maniera in care aceasta s-a (re)prezentat si se (re)prezinta in acest interval.

1990-2010 se detaseaza de perspectiva totalizatoare a expozitiei de grup optand pentru specificitatea unor proiecte individuale, articulate in jurul unor istorii, experiente si documente. Acestea traduc secvential modul in care campul practicilor artistice, institutionale si teoretice locale s-a adaptat si se adapteaza in continuare la noua constructie a sferei sociale si politice romanesti.

Proiectele, generate de actori/jucatori ai scenei de arta RO, artisti din generatii diferite, pun in evidenta liniile de continuitate si discontinuitate ale unui comportament cultural local, identifica structuri de rezistenta si formuleaza contra-istorii la cele aflate deja in circulatie. Miza acestor proiecte nu este de a istoriciza, ci de a re-examina, deschis, parcursul si principiile in jurul carora aglutineaza scena de arta RO, deschizand noi posibilitati de angajare si pozitionare, de filtrare a unor prioritati, urgente si necesitati.

Pe durata lunii aprilie, spatiul CIV va fi transformat de Dan Perjovschi intr-o tabla scolara. Forma de editare vizuala a documentelor si desenelor in creta reflecta un proces de transcriere a unor date, de expunere a unor teorii, punand la dispozitia publicului o radiografie a dinamicii scenei de arta din Romania.

Proiectul Dan Perjovschi S.A.* este insotit de un supliment 22, distribuit cu sprijinul Revistei 22 si finantat de Henkel.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)