Andy Rourke (THE SMITHS) DJ Set in @ FRONT – The Ark

Andy Rourke (THE SMITHS) DJ Set in 26 martie la FRONT / The Ark!

Dupa seria de concerte live din toamna anului trecut, cu unele dintre cele mai interesante trupe de pe scena berlineza – Velvet Condom, Kissogram, Myriad Creatures, Popular Damage, Jersey – FRONT (Calea Rahovei, 196 A) continua in 2010 cu Front Famous DJ Sets – o serie de DJ set-uri sustinute de muzicieni straini de renume. In debutul seriei, pe 26 martie, FRONT organizeaza un eveniment de exceptie aducand la Bucuresti, si in premiera in Romania, o personalitate marcanta a muzicii internationale – Andy Rourke, membru al legendarei trupe The Smiths.

Andy Rourke este el insusi o legenda. Cand Marr si Morrissey au format The Smiths, Rourke li s-a alaturat dupa al doilea concert al formatiei, contributia sa la LP-ul The Queen is Dead fiind, asa cum afirma Marr, o prestatie de neegalat. Imediat dupa ce formatia s-a destramat, Rourke si tobosarul Mike Joyce au cantat cu Sinéad O’Connor pe albumul I Do Not Want What I Haven’t Got, au conceput partea ritmica pentru doua single-uri Morrissey, Rourke fiind de altfel si compozitorul hit-urilor Yes, I Am Blind si Girl Least Likely To.

Rourke a mai cantat si a inregistrat cu The Pretenders, Killing Joke, Badly Drawn Boy, Aziz Ibrahim de la Stone Roses si cu chitaristul Bonehead de la Oasis (supranumit Moondog).

In prezent, Rourke traieste si lucreaza la New York, unde inregistreaza cu Junior Sanchez si este DJ rezident la unul din cele mai in voga posturi de radio din East Village. Aici, in cadrul emisiunii Tuesday Afternoon, Rourke delecteaza auditioriul cu hit-uri indie/electro clasice si contemporane si cu aparitii live ale unor muzicieni colaboratori de pe scena new-yorkeza.

Asa cum era de asteptat, DJ set-urile lui Andy Rourke includ lista sa personala de piese preferate, mai vechi si mai noi, un adevarat itinerariu muzical conceput de unul dintre pionerii scenei indie-rock britanice.

www.myspace.com/andyrourke

Biletele pentru DJ set-ul Andy Rourke din 26 martie sunt disponibile in reteaua Diverta si online pe www.myticket.ro, putand fi achizitionate pana pe 14 martie la un pret promotional de 30 lei (in limita disponibila), intre 14 si 25 martie la 45 lei, iar la intrare cu 60 lei.

Intr-un spatiu multifunctional, FRONT adopta o atitudine inovatoare si de avangarda prin atmosfera si prin programul de evenimente.
FRONT se doreste a fi un generator de forte, de energii muzicale si culturale unice in varietatea incoerenta a Bucurestiului, o platforma muzicala rafinata care ofera alternative si promite experiente inedite.

FRONT – The Ark, Calea Rahovei 196 A
www.thefront.ro
www.facebook.com/pages/Bucharest-Romania/FRONT

Tags:

2 thoughts on “Andy Rourke (THE SMITHS) DJ Set in @ FRONT – The Ark”

  1. Pingback: Concurs: Andy Rourke (THE SMITHS) | Feeder

Leave a reply (we review all comments)