Prime European Congress 2010: Urban Culture

Cultura urbană : din stradă în centrul atenţiei studenţilor la comunicare

PRIME România, Filiala Română a Asociaţiei Europene a Studenţilor la Relaţii Publice şi Comunicare, organizează după 4 ani un nou Congres European de Comunicare în România.

În perioada 22- 27 martie are loc în Bucureşti şi Braşov, Congresul European PRIME, dedicat studenţilor europeni la Relaţii Publice şi Comunicare, membri PRIME Europe. Sub motto-ul „Învaţă limba oraşului!”, această ediţie concentrează studii de caz şi conferinţe ce au ca temă campanii de comunicare şi proiecte axate pe cultura urbană.

În cadrul evenimentului, participanţii vor afla despre proiectul TUB de la The Ark şi vor învăţa ce se ascunde în spatele organizării unui festival ca Bran Castle Fest sau MountainDew Urban Fest. De asemenea, Mihaela Miron, PR Manager „I love Bucharest” va prezenta conceptul proiectului urban „I love Bucharest”, ce şi-a propus să schimbe imaginea Capitalei. În cadrul evenimentului se va discuta şi despre proiectul „Transport ieşit din comun” al Institutului Cultural Român, iar Liviu Ion, director executiv de comunicare la Automobile Dacia, le va vorbi participanţilor despre modul în care automobilul a devenit parte a peisajulului urban modern.
Iar pentru a analiza modul în care cultura urbană se manifestă în spaţiul online se va porni de la două studii de caz: BCR, prima bancă din România care se promovează în Second Life şi platforma Hyper Street.

Organizatorii vin cu creativitatea, speakerii cu poveştile din spatele campaniilor, iar Banca Comercială Română şi Automobile Dacia sunt partenerii care au susţinut conceptul să devină realitate. Evenimentul a beneficiat şi de sprijinul Base, Compania de Administrare a Domeniului Bran, The Ark şi Facultatea de Litere.

Partenerii media ai evenimentului sunt Top Business, 9AM.ro, Prwave.ro, PR Progress, Feeder.ro, Yazee.ro, Iqads Kadett, Studlife.ro, StartUB.ro, Studentie.ro, LumeBuna.ro, Metropotam.ro, Evenimentestudentesti.ro, Calendarevenimente.ro, Hipo.ro.

Pentru a afla mai multe despre Congresul European PRIME accesează blogul evenimentului: http://primeurbanculture.wordpress.com.

PRIME reprezintă Asociaţia Europeană a Studenţilor la Comunicare şi Relaţii Publice şi în prezent numără filiale în 12 ţări, printre care şi România, iar Congresul European este cel mai important eveniment al asociaţiei, organizat bianual, în una din ţările membre. Asociaţia a fost înfiinţată în urmă cu 21 de ani şi a funcţionat ca parte a Confederaţiei Europene de Relaţii Publice. Din 2004, PRIME este o organizaţie independentă ale cărei activităţi sunt coordonate exclusiv de către studenţi.

Tags:

4 thoughts on “Prime European Congress 2010: Urban Culture”

  1. si cine ne va spune ce s-a intamplat in spatele Bran Castle Fest? Luat din informatiile proiectului de cultura urbana :
    Speaker: The Bran Domain Management Company

    As vrea sa stiu cum explica departamentul de management , faptul ca festivalul nu a avut lichiditati din prima seara, si a ramas fara fonduri pana la final, in ciuda unor sponsorizari importante de la HELL (dracul la castel), pana la BRD.

    Si-au gasit un mod de a-si face reclama. nu cred ca vor zice nimic legat de festival si ce anume s-a intamplat cu banii, deoarece in afara de lipsa fondurilor din partea lor ca initiatori ai proiectului cu obiectiv de re-brandind, alte probleme nu au existat in festival. asa ca tare sunt curioasa care va fi problema administratiei in acest Case Study : De ce nu am platit artistii?

    Cum in aceasta conferinta nici unul dintre organizatorii evenimentului nu este prezent, nu ar trebui luat in considerare absolut nimic din ceea ce zic dracii din castel.

Leave a reply (we review all comments)