Big Sexy Noise featuring Lydia Lunch, James Johnston, Ian White and Terry Edwards @ Control

  • by

Big Sexy Noise featuring Lydia Lunch, James Johnston, Ian White and Terry Edwards – Control – 19 martie

Vineri, 19 martie clubul Control are onoarea sa va prezinte, pentru prima data in Romania, una dintre cele mai influente figuri ale underground-ului muzical si artistic al ultimelor decenii, Lydia Lunch, in cadrul ultimului ei proiect, Big Sexy Noise, alaturi de James Johnston, Ian White si Terry Edwards.

Lydia Lunch si-a inceput cariera artistica la 17 ani cand a infiintat in 1976 trupa Teenage Jesus and The Jerks, formatie definitorie pentru scena “No Wave” new-york-eza de la jumatatea anilor 70.

In 1980 Lydia Lunch a scos primul album solo, Queen of Siam. Au urmat 30 de ani in care numarul materialelor aparute sub diverse titulaturi este foarte greu de calculat, artista adoptand o atitudine anti-comerciala, pastrand distanta fata de marile case de discuri si experimentand tot ce era posibil in maniera do-it-yourself.

Din numarul nesfarsit de nume importante cu care Lydia Lunch a colaborat in diferite formule nu lipsesc Kim Gordon (Sonic Youth), Thurston Moore (Sonic Youth), Nick Cave, J. G. Thirlwell (Foetus), Marc Almond, Rowland S. Howard, Michael Gira (Swans), The Birthday Party, Einstürzende Neubauten si Sonic Youth.

Pe langa muzica Lydia Lunch a jucat in peste 20 de filme, a regizat, a lansat romanul Paradoxia: A Predator’s Diary al carui succes i-a adus comparatii cu Genet, Miller sau de Sade, a lansat volume de poezie si proza scurta, a sustinut expozitii de fotografie si arta video precum si nenumarate reprezentatii de tip “spoken-word”.

Ultimul proiect al Lydiei Lunch, cel cu care ne va in-canta la Control se numeste Big Sexy Noise si este realizat impreuna cu un colectiv de artisti cunoscut sub numele Gallon Drunk, colectiv cu care Lydia colaboreaza in diferite formule de mai bine de 10 ani si care contine muzicieni cu un background muzical de invidiat:

– Ian White ( Gallon Drunk, drums)
– James Johnston (guitar), component al Nick Cave and The Bad Seeds intre 2003 si 2008, dupa ce a aparut ocazional pe scena cu acceasi trupa inca din 1994
– Terry Edwards (organ, saxophone) – a colaborat, pe scena sau in studio, printre altii cu Madness, Tom Waits, Faust, PJ Harvey, Nick Cave, Tindersticks, Julian Cope, Siouxie Sioux, Billy Brag, Jesus & Mary Chain, Lush, Piano Magic, Spiritualized, Test Department – in acelasi timp continuand sa cante si cu proiectul propriu, Terry Edwards & the Scapegoats

Big Sexy Noise a lansat in 2009 un mini-LP care contine pe langa compozitii proprii si o piesa compusa de Kim Gordon (Sonic Youth) precum si un cover dupa Lou Reed (“Kill you sons”).

Pentru concertul de la Bucuresti ne asteptam exact la ceea ce Lydia promite: “More Music. More Madness. More assault against the bloated state of over-produced rock, twee techno, lousy pop porn disco and lame ass rap.” Sau la ceea ce spune presa muzicala despre proiect:

“For those who thought Nick Cave’s raucous Grinderman project didn’t go nearly far enough, this is for you” – The Arts Desk

“What The Kills should sound like if they weren’t such pussies” – Normanrecords

“An uncharacteristically classy and unreservedly enjoyable album” – Sunday Times

“What a lovely way to burn” – Daily Mirror

“This is impatient, no-nonsense music” – The Wire

Biletele costa 60 RON daca sunt rezervate in avans de pe site-ul clubului (www.control-club.ro) incepand de luni, 15 februarie sau 80 RON la intrarea in club, in seara evenimentului.

AfterParty cu Cliza.

Concertul este realizat in colaborare cu Bring the Noise.

Parteneri media: 1st Music Channel, Radio Guerrilla, Feeder, Metropotam, Time Out Bucuresti, Zile si Nopti, Jurnalul National, Greenchannel, Oneday.ro, Metalhead, Port.ro, Liternet, iConcert, Kudika, Revista Cioburi, Best Music.

http://www.myspace.com/bigsexynoise
http://www.lydia-lunch.org/

http://www.control-club.ro

Tags:

Leave a reply (we review all comments)