Jojo Mayer & Nerve Prohibited Beats @ Silver Church

Cel mai bun şi mai original toboşar drum`n`bass în concert la Silver Church

JOJO MAYER & NERVE PROHIBITED BEATS

Jojo Mayer, considerat de mulţi drept cel mai bun toboşar la ora actuală, aduce sunetul NERVE pe 18 martie, în clubul Silver Church din Bucureşti.

NERVE înseamnă muzică live în care improvizaţia se face construind structura muzicală electronică cu instrumente clasice, un concept care a evoluat în ultimii 8 ani de la drum’n’bass, până la o formă extinsă, ce încorporează elemente ale muzicii electronice, jazz-ului şi muzicii rock, depăşind limitele şi standardele de concerte. Totul este produs LIVE de tobe, bass şi claviaturi.

NERVE/Prohibitead Beats este proiectul de live-electro din New York, care a dus la apariţia unui nou hibrid al muzicii contemporane, aducând pe scenă “reverse music” în timp real (fără DJ, fără loop-uri de tobe sau secvenţe ritmice). Turneele în America de Nord, Europa şi Asia, concertele de club sau pe scenele festivalurilor mari, au adus şi dovedit succesul acestui concept muzical.

Inima proiectului este reprezentată de interacţiunea muzicală dintre Jojo Mayer, cu stilul său original de a folosi tobele, şi tehnica Real Time Audio Deconstruction dezvoltată de Roli Mosiman. La acestea se adaugă sunetul eclectic de bass şi bazele rock al lui John Davis, împreună cu sensibilitatea lui Takuya Nakamura la clape şi trompetă.

Privit uneori ca un şaman misterios al tobelor, cu performanţe muzicale depăşind orice limite instrumentale, Jojo Mayer şi-a propus să creeze artă care atinge oamenii obişnuiţi. De la vârsta de 18 ani, alături de formaţia condusă de Monty Alexander, a participat la cele mai mari festivaluri de gen din Europa şi din lume. În urma acestor participări, a fost cooptat pentru concerte de nume precum Dizzy Gillespie sau Nina Simone, fapt care a dus la recunoaşterea internaţională a valorii sale.

Pentru concertul de pe 18 martie, accesul în Silver Church Club este permis începând cu ora 20:00.

Biletele pentru concertul JOJO MAYER & NERVE costă 65 RON şi sunt disponibile prin eventim.ro atât online cât şi în punctele de vânzare (magazinele Germanos, Librăriile Cărtureşti, Librăriile Humanitas, Vodafone România). În seara concertului preţul biletului de intrare este de 80 de RON. Evenimentul este organizat de MHO Music. Partenerii evenimentului: Eventim, Şapte Seri, Radio Lynx, inconcert.ro, feeder.ro, port.ro, muzicabuna.ro, bestmusic.ro.

JOJO MAYER (Drums)
ROLI MOSIMANN (RealTimeAudioDeconstruction)
TAKUYA NAKAMURA (Keyboards & Trumpet)
JOHN DAVIS (basses, Low end manipulation)

Mai multe detalii despre artişti şi proiect pe pagina de myspace şi pe site-ul proiectului.

Tags:

2 thoughts on “Jojo Mayer & Nerve Prohibited Beats @ Silver Church”

Leave a reply (we review all comments)