Noi confirmari la SummerJam 2010: Sabac Red & DJ Deekline

  • by

SABAC RED (of NON PHIXION) / USA si DJ DEEKLINE / UK
Asa cum va promiteam doua noi confirmari la SummerJam Fest. Pe partea de hip-hop SABAC RED (of NON PHIXION) vine sa rupa in doua scena din Padurea Paulesti cu un show 100% hardcore.

Pe Deekline l-ati mai vazut pe la noi, stiti de ce e in stare, iar “The king of booty breaks” ajunge si el la SummerJam Fest sa arunce in aer scena de dj-ing.

Cei doi se alatura unui line-up ce nu a ajuns nici macar la jumatate si pare cel putin indraznet in viziunea unora: Ziggi & The Reinassance band, DJ Vadim presents The Electric, True Ingredients, DJ Rafik si JFB.

La mijlocul saptamanii viitoare vor urma noi confirmari in cadrul festivalului.

www.summerjam.ro

Sabac s-a nascut in Puerto Rico, dar copilaria si-a petrecut-o pe strazile din Brooklyn, mutandu-se aici cu familia de la 4 ani. A intrat in lumea hip-hop-ului ca b-boy si graffer, iar de la varsta de 12 ani a inceput sa deprinda arta emcee-ingului cantand la diverse block-party-uri, concursuri si oriunde se ivea ocazia de a pune mana pe un microfon.
Cand inca era boboc de liceu, a inceput sa organizeze diverse concerte pentru artisti ca Milk & Gizmo, Big Daddy kane, Greg Nice si alte legende hip-hop. Din pacate pentru el insa, a avut de-a face cu legea si a trebuit sa intre intr-un program de reabilitare sociala (CityKids Foundation) si a fost inclus in diverse activitati culturare reusind astfel sa se cizeleze ca om si ca artist.

Sabac a inceput sa lucreze la CityKids Foundation in timpul liber dintre scoala, concerte si diverse alte diverse munci. A ajuns sa devina directorul de programe sociale de unde a demisionat in 2004 pentru a se concentra mai mult asupra muzicii.Dupa terminarea liceului a urmat cursuri de inginerie de sunet si a lucrat la Wild Pitch Records ca radio promoter.

In 1995, Sabac Red, protejatul lui MC Serch, a fost prezentat de catre cel din urma lui IllBill si Dj Eclipse, formand astfel legendara trupa Non Phixion. Dupa alte cateva luni, Goretex a fost si el cooptat in trupa dupa ce l-a impresionat pe acelasi MC Serch printr-un freestyle.

Au inceput sa scoata muzica independent si sa-si gaseasca singuri concerte. Au cantat in cele mai cunoscute sali de concerte din New York alaturi de Gang Starr, Run DMC, Wu-Tang Clan, Rage Against The Machine, Mos Def, Ludacris, Black Moon, Boot Camp Click, Pharaoh Monch, Big Pun and Fat Joe, Cypress Hill, Necro, Q-Unique, The Beatnuts, Jurassic 5, Lordz of Brooklyn, Dead Prez, Beastie Boys & The Roots sau Vinnie Paz / Jedi Mind Tricks.

In 2006, Non Phixion s-a destramat, desi Sabac Red, Ill Bill si Dj Eclipse continua sa colaboreze impreuna pe piese.

Sabac si-a lansat primul album solo “Sabacolypse” la labelul independent Psycho+Logical-Records in iunie 2004, album primit foarte bine si care inca continua sa vanda unitati. In 2005 a lansat 2 mixuri pe numele lor “Freestyle and Demos vol.1” si “Sabac Red Presents The Collabo Collection vol.1”

In 2007 a lansat al doilea material, un CD/DVD pe numele lui “The Ritual”. In prezent, Sabac merge solo prin turnee prin toata lumea, incluzand America de Sud, Africa de Sud, Europa sau Australia, asa ca ar fi bine sa nu-i ratati show-ul din cadrul SummerJam Fest 2010 intre 2-4 iulie din Padurea Paulesti.

———————————

“King of the booty breaks”

Deekline, pe numele sau real Nick Annand, este un nume cu rezonanta atat in zona underground cat si mainstream in Marea Britanie. De numele sau se leaga label-uri ca Rat Records, Giant Pussy records, Cut & Run, Hot Cakes, Booty Breaks, Sludge sau Hardcore Beats.

Unul din pionierii sound-ului “booty breaks”, Deekline a spart gheata acum mai bine de 10 ani, cand binecunoscutul hit “Don’t Smoke (Da Reefer)” a fost lansat pe piata.

De atunci, Deekline s-a regasit de cele mai multe ori in tandemul Deekline & Wizard sau Deekline & Ed Solo, avand la activ nenumarate remixuri, din care ar fi de ajuns sa amintim doar remixul la Prodigy – Outta Space, celebrul anthem Armand van Helden – My My My sau clasicul Stanton Warriors – Dip & Get Low (Deekline & Wizard Remix) sau daca vreti ceva din zona hip-hop: Wu Tang Clan – Gravel Pit.

In 2004 a iesit primul album Deekline & Wizard, “Breaks, Beats and Blondes”, reflectand intocmai directia abordata de cei doi: vocal infused breakbeat. Albumul a fost un real succes, ajungang in topuri de breaks, garage sau 2-step. Primul album al celor doi a fost urmat indeaproape si de prima compilatie “Deekline & Wizard Live: From Brixton To Brisbane”.

Stilul lor este foarte complex, fiind caracterizat ca “Urban Dance music which pools influences from Miami Bass, Hip Hop, UK Garage, UK Grime & Bass, 80’s B-Boy Electro and, of course, Breakbeat”, insa toate acestea au o trasatura comuna: ‘booty breaks’.

Seria compilatiilor ‘Booty Breaks’ a ajuns la numarul 3, gasindu-si imediat cei mai infocati sustinatori – DJ Icey, the mighty Stanton Warriors si Krafty Kuts, care i-a acontat imediat pentru cel de al doilea album, la label-ul sau ‘Against The Grain’: “We’re incredibly pleased to have the guys on board. In my mind they are undoubtedly the numero uno breaks duo on the planet and this stunning new album deserves to launch Deekline & Wizard up their with Basement Jaxx and the Chemical Brothers”.

Anul acesta a castigat premiul de cel mai bun al anului la Breakspoll, iar voi o sa-l vedeti mixand la SummerJam intre 2 si 4 iulie.

Leave a reply (we review all comments)