“Antichrist” de Lars von Trier din 26 martie in cinematografe

Pelicula Antichrist, în regia lui Lars von Trier, va fi lansată pe marile ecrane în 26 martie.

Catalogat de publicaţia The Sunday Telegraph drept “cel mai şocant film din istoria Festivalului de la Cannes”, Antichrist a stârnit reacţii extreme în rândul criticii şi a publicului, fiind puternic apreciat sau dimpotrivă, aspru criticat.
Publicaţia The Telegraph titrează: filmul lui Von Trier este genial şi de aceea trebuie să-l vedeţi în timp ce The Guardian descrie revenirea regizorului pe marile ecrane ca fiind inumană.
Nu în ultimul rând, criticul Roger Ebert se declară impresionat de opera lui Lars von Trier. Un film puternic. Profunzimea lui e cutremurătoare. Von Trier m-a zguduit.
Filmul spune povestea unui cuplu îndurerat care se retrage la o cabană, după moartea singurului copil. Acolo, însă, lucrurile se vor înrăutăţi …
Antichrist a fost distins în 2009 cu Premiul pentru cea mai bună actriţă (Charlotte Gainsbourg) la Cannes, precum şi cu Trofeul Academiei Europene de Film pentru cea mai bună imagine (Anthony Dod Mantle),

Filmul este distribuit de Transilvania Film şi a putut fi vizionat în cadrul celei de-a opta ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

1 thought on ““Antichrist” de Lars von Trier din 26 martie in cinematografe”

Leave a reply (we review all comments)