NexT lansează două concursuri inedite

  • by

Recunoscut pentru iniţiativele sale neconvenţionale, Festivalul Internaţional de Film de Scurt şi Mediu Metraj NexT îşi provoacă şi în 2010 spectatorii cu două competiţii inedite: una destinată pasionaţilor de grafică şi design, alta celor cărora le place să scrie despre filme.
California Dreamin’ Poster Competition este propunerea pe care o face NexT celor pasionaţi de grafică şi editare foto. Provocarea constă în realizarea unui afiş alternativ, inovator şi original, pentru lung metrajul regizat de Cristian Nemescu, California Dreamin’ (Nesfârşit).

Doritorii se pot înscrie în concurs până pe 7 martie 2010, inclusiv, completând formularul de înscriere, disponibil pe site-ul www.nextproject.ro, şi expediindu-l pe adresa concurs@nextproject.ro (menţionând în subiectul mesajului: „Poster competition”). NexT le va pune tuturor la dispoziţie materialele care îi vor ajuta în realizarea posterului: fotografii din film şi de la filmare, precum şi textul care trebuie să apară pe orice afiş de film. După 1 aprilie, toate afişele înscrise în concurs vor fi postate pe site-ul oficial al festivalului, unde vor putea fi apreciate, comparate şi votate de spectatorii NexT. Primele 5 cele mai votate afişe intră în „finala” California Dreamin’ Poster Competition: ele vor fi expuse pe toată perioada festivalului (13-18 aprilie 2010) în foaierul cinematografului Scala, unde publicul va alege posterul care îi va aduce autorului Premiul Poster Competition, înmânat în cadrul Galei de închidere a festivalului, de pe 17 aprilie. Câştigătorul va pleca acasă cu un Iriver Story Reader oferit de Iriver şi Skin Media.
E-Readerul Iriver Story este o adevărată bibliotecă de buzunar, un gadget inteligent, destinat tuturor celor care iubesc cărţile, dar au tot mai puţin timp să le citească. Ecranul E-Ink, funcţia de MP3 sau cea de reportofon, sunt doar câteva dintre atracţiile acestui produs. În plus, pentru a-i spori şi mai mult valoarea, Skin Media îl oferă împreună cu un card SD pe care sunt salvate 101 cărţi româneşti.
Cealaltă competiţie în premieră absolută se adresează tuturor pasionaţilor de critică de film, vorbitori de limba franceză, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani. Festivalul Internaţional al Filmului Francofon de la Namur (Belgia) caută cinefili din ţările francofone pentru a alcătui juriul Émile Cantillon – un juriu tânăr care are ca sarcină acordarea premiului pentru Cel mai bun film de debut din competiţia prestigiosului festival de la Namur. NexT va desemna prin concurs reprezentantul României în acest juriu, iar câştigătorul va merge în octombrie 2010 la Namur, cheltuielile de deplasare şi cazare pe toată durata festivalului fiind acoperite de Festivalul de Film Francofon de la Namur. Concursul prin care va fi ales câştigătorul constă în redactarea unei cronici de film în limba franceză, pentru mediu metrajul Marilena de la P7 (r. Cristian Nemescu, sound design Andrei Toncu, România, 2006). Toţi cei care vor să participe sunt invitaţi să se înscrie în concurs până pe 20 martie, trimiţând un e-mail cu formularul de inscriere completat (disponibil pe site-ul Festivalului NexT www.nextproject.ro), pe adresa de e-mail concurs@nextproject.ro, menţionând în subiectul mesajului: „Namur”. Pentru cei care nu au văzut sau doresc să revadă Marilena de la P7 (şi care vor preciza acest lucru în formularul de înscriere), Societatea Culturală NexT va organiza vizionări individuale în perioada 20-31 martie 2010, la sediul festivalului. Cronicile pentru Marilena de la P7 trebuie trimise până pe 10 aprilie 2010, inclusiv, pe aceeaşi adresă de e-mail – concurs@nextproject.ro, şi trebuie să aibă între 2500 şi 3000 de semne. Numele celui care va pleca în luna octombrie la Namur va fi anunţat în cadrul Galei de închidere a Festivalului Internaţional de Film NexT, pe 17 aprilie 2010.
Mai multe informaţii despre concursurile şi surprizele NexT 2010 se găsesc pe site-ul oficial al festivalului, www.nextproject.ro.
Spotul oficial al California Dreamin’ Poster Competition, realizat de Luiza Pârvu şi Tudor D Popescu, poate fi urmărit accesând https://www.youtube.com/watch?v=vBCRbsyU1Bw.
Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Scurt şi Mediu Metraj NexT va avea loc în perioada 13-18 aprilie 2010 la Cinema Scala şi Cinemateca Eforie din Bucureşti.

Leave a reply (we review all comments)