Alan Wilder (RECOIL) pe aceeasi scena alaturi de Depeche Mode dupa o pauza de 16 ani


Alan Wilder (RECOIL) pe aceeasi scena alaturi de Depeche Mode dupa o pauza de 16 ani

Dupa o asteptare de mai bine de 16 ani, visul multor fani Depeche Mode s-a implinit pe data de 17 februarie in cadrul concertului sustinut de trupa la The Royal Albert Hall. Alan Wilder a fost invitat pe celebra scena din Londra sa cante alaturi de Martin Gore piesa “Somebody”.

Evenimentul s-a produs in timpul primului bis si a fost o surpriza neasteptata pentru fanii prezenti la acest concert, aparitia lui Alan fiind tinuta in mare secret in toata aceasta perioada. Concertul unic de acum doua seri de la Londra a avut un scop caritabil, toate incasarile de pe urma vanzarilor de bilete urmand a fi donate catre Teenage Cancer Trust.

Urmare a acestei aparitii istorice Alan Wilder a declarat: “Am fost contactat de Dave Gahan acum cateva saptamani si m-a intrebat daca sunt pregatit sa urc pe scena alaturi de ei. M-a asigurat ca toti ceilalti sunt la curent cu aceasta idee. Am fost mai mult decat fericit si am acceptat imediat, mai ales ca era vorba despre un concert de caritate si trecuse destul de mult timp de cand nu mai cantasem impreuna. A fost minunat sa-i intalnesc din nou pe toti si sa mai stam de vorba si, de asemenea, a fost pentru prima data cand am “vazut” live un concert Depeche Mode.”

Alan Wilder si-a inceput cariera in industria muzicala ca asistent de studio si cantand ocazional la clape in diferite trupe, insa cei 14 ani petrecuti in Depeche Mode sunt cei care i-au slefuit abilitatile de producator si compozitor. Atentia la detaliile din timpul inregistrarilor il recomanda pe Wilder ca pe un pionier al genului, care a reusit sa ‘forteze’ granitele pop-ului comercial. Ca antidot la reteta pop inevitabila din Depeche Mode, Alan infiinteaza la mijlocul anilor 80 propriul proiect de studio, Recoil. Inregistreaza doua materiale in aceasta perioada, ‘Hydrology’ (1988) si ‘Bloodline’ (1990), albume care exploreaza noi orizonturi in muzica electronica din acea vreme.

In iunie 1995, dupa 14 ani petrecuti intr-una dintre cele mai importante si reprezentative trupe din Marea Britanie, Alan Wilder ia decizia dificila, dar inevitabila, de a parasi definitiv Depeche Mode, desi trupa se afla la apogeul carierei.

Dupa despartirea de Depeche Mode in 1995, Wilder readuce in prim-plan proiectul Recoil, cu care inregistreaza trei noi albume in studioul sau, ‘Unsound Methods’ (1997), ‘Liquid’ (2000) si cel mai recent, realizat in anul 2007, ‘subHuman’.

In luna aprilie a acestui an va fi lansat pe piata la casa de discuri Mute un nou album Recoil, intitulat ‘Selected’ (o colectie de piese clasice) iar Alan Wilder va pleca intr-un nou turneu de promovare, pentru prima oara dupa plecarea sa din Depeche Mode.

Biletele pentru Recoil ‘Selected’ Events 2010 – A Strange Hour with Alan Wilder & Paul Kendall costa 75 RON si sunt disponibile online la MyTicket.ro, TicketPoint.ro si in reteaua Diverta, magazinele Muzica, Off The Record, The Kitchen si din FRONT | The ARK.

Evenimentul Recoil ‘Selected’ Events 2010 – A Strange Hour with Alan Wilder & Paul Kendall din 2 aprilie 2010 este produs de One Event.

www.recoil.co.uk
www.myspace.com/recoil
http://selected.recoil.co.uk
www.depechemode.com
www.mute.com
www.event.mu

2 thoughts on “Alan Wilder (RECOIL) pe aceeasi scena alaturi de Depeche Mode dupa o pauza de 16 ani”

  1. Recoil Strange intr-adevar ! dar DM RAH gig ? uhaaa, genial ; chiar si din lectura de forum 😉 !

    la Recoil mergem pentru legenda si poze, cel putin 🙂

Leave a reply (we review all comments)