The Pixels si Mes Quins @ Mojo

  • by

The Pixels si Mes Quins @ Mojo

Seria de concerte OneDay Live Mojo Sessions continuă joi, 3 decembrie, de la ora 21, în Club Mojo (Gabroveni, 14) cu tonalităţile electro şi new-wave ale The Pixels şi cu synthpop marca Mes Quins.

The Pixels, unul din puţinele proiecte româneşti ce combină influenţele indie rock cu tonalităţile electro şi new wave, revin pe scenă în formula originală compusă din Cătălin Rulea, Dan Şerbănescu şi Alexandru Buzea, la care se alătură Marius Lung la bas. Trupa a lansat în 2008 albumul de debut, Fire Exit, la casa de discuri La Strada, a cântat pe aceeaşi scenă cu Unkle, Sofa Surfers sau Sophie Ellis Bextor şi a participat la festivaluri de amploare ca Delta Music Fest sau Coke Live. Cel mai nou videoclip, cu un design de Dan Vezentan, poate fi vizionat pe pagina de MySpace a trupei.

www.myspace.com/thepixelsofficial

Formată în 2008 de Silviu Gherman şi Ovidiu Chihaia, trupa Mes Quins este noua senzaţie synthpop de pe scena bucureşteană. Primul concert a avut loc o dată cu lansarea cărţii lui Gherman, Cele mai frumoase creiere. De atunci, Mes Quins au deschis pentru Namosh, Handsome Furs, Noblesse Oblige şi Kissogram şi au participat la Festivalul Watumi de la Braşov. Anul acesta, cei doi membri fondatori Mes Quins l-au cooptat pe Ovidiu Rusu (drum-pad). În toamnă, trupa a lansat un videoclip la piesa In The Land Of The Dead, regizat de Miruna Boruzescu, un tribut adus clipurilor synth-pop din anii ’80, care “arată de parcă ar fi fost făcut de echipa de tehnicieni de la Miami Vice în timpul pauzei de masă, îndopaţi fiind până la refuz cu cocaină şi LSD în vara lui 1984” (Tom Wilson, Elle).

www.myspace.com/mesquins

Concertul The Pixels şi Mes Quins face parte din seria OneDay Live Mojo Sessions ce va continua în fiecare miercuri şi joi până la sfârşitul anului. Prin Mojo Live Sessions, OneDay îşi propune să aducă în faţa publicului atât trupe româneşti noi promovate în secţiunea Upload pe www.oneday.ro sau pe compilaţia Uploaded Mix Nr.2, disponibilă pentru download gratuit pe site, cât şi nume deja cunoscute pe scena underground bucureşteană. Programul concertelor este disponibil pe www.oneday.ro.

OneDay este o iniţiativă de extindere a circuitului muzical independent din România, un proiect independent şi autofinanţat de promovare a artiştilor locali şi internaţionali de pe scena indie. Proiectul s-a dezvoltat până acum în două direcţii: online, printr-un spaţiu de upload (concept asemănător MySpace) unde sunt prezente astăzi peste 70 de trupe româneşti, şi prin realizarea compilaţiei OneDay Mix, ajunsă anul acesta la a doua ediţie – o colecţie de piese semnate de trupe nou-venite pe piaţa românească, disponibilă spre download gratuit pe site, şi offline prin organizarea şi promovarea de concerte live cu trupe autohtone şi străine.

www.oneday.ro

Concertul începe la ora 21. Biletele în valoare de 15 RON se achiziţionează în seara evenimentului la intrarea în club Mojo (Gabroveni, 14).

Tags:

Leave a reply (we review all comments)