Expozitie: 50 de ani de Barbie si Lego

50 de ani de barbie si lego

UPDATE: se pare ca evenimentul s-a anulat.

Peste 1.000 de jucării şi piese unicat vor fi expuse pentru prima oară în România în cadrul expoziţiei “50 de ani de Barbie şi Lego”

Păpuşa Barbie şi piesele Lego, două dintre cele mai de succes jucării din lume, vor fi prezentate pentru prima dată publicului român într-o expoziţie unică adresată întregii familii. Evenimentul intitulat sugestiv “50 de ani de Barbie şi Lego” este organizat pentru a celebra 50 de ani de la momentul lansării celor doua produse şi va avea loc în perioada 27 ianuarie – 8 februarie 2010, la Sala Dalles.

Pentru a aniversa 50 de ani de Barbie® şi Lego®, a fost organizată o expoziţie internaţională unică, ce a făcut deja turul a peste jumătate de mapamond. Peste 1.000 de jucării şi piese unicat vor fi expuse în 100 de vitrine special schiţate pentru această expoziţie şi vor descrie istoria de peste cinci decenii a păpuşii Barbie® şi a pieselor Lego®.

De la premiera din Munchen în 2004, “50 de ani de Barbie® şi Lego®” a devenit cea mai mare expoziţie de jucării din Europa, depăşind toate recordurile de vizitatori. În cele peste 40 de oraşe din ţări ca Germania, Danemarca, Portugalia, Grecia, Rusia, Ungaria unde a fost prezentă, copiii şi adulţii au fost purtaţi într-o călătorie fascinantă în universul creat de cele două jucării.

“Păpuşa Barbie® şi piesele Lego® sunt două dintre cele mai cunoscute jucării din lume, acum reunite într-o expoziţie unică la nivel internaţional pentru a sărbători cei peste 50 de ani de istorie ai fiecărui produs în parte. Expoziţia ajunge în Bucureşti, după ce a vizitat oraşe ca Lisabona, Atena, Viena, Budapesta, Bratislava, Varşovia, Munchen, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart, Leipzig şi Mallorca şi unde s-a bucurat de un succes răsunător. Publicul va putea vedea exponate unice şi chiar va putea să achiziţioneze piese de colecţie.”, afirmă Cătălin Davidescu, organizator eveniment.

Expoziţia “50 de ani de Barbie® şi Lego®” este o invitaţie pentru întreaga familie de a urmări istoria de peste cinci decenii a Barbie® şi de a experimenta evoluţia de la prima păpuşă realizată în 1959, până la cele din prezent, cu outfituri concepute de designeri contemporani. În secţiunea Lego®, vizitatorii vor putea admira modele originale realizate cu zeci de mii de piese Lego®, de la maşini, monumente celebre, până la echipamente de construcţii gigantice.

Evenimentul este organizat de King Size Production şi va avea loc în perioada 27 ianuarie – 8 februarie 2010 la Sala Dalles.

Despre Barbie®
În 1959, Ruth Handler, unul dintre fondatorii companiei de jucării Mattel, a prezentat la Târgul American de Jucării din New York o păpuşă cu totul şi toul nouă: prima Barbie®. În timp, Barbie® a devenit un mit, un idol iubit de milioane de copii, o piesă de colecţie, şi nu în ultimul rând, Barbie® a inspirat designeri, realizatori de film şi artişti. Cu influenţe din lumea modei, a muzicii, filmului, dar şi politică şi sport, Barbie® a fost mereu o reflectare a lumii contemporane. Stilul ei de la sfârşitul anilor ‘50 a fost marcat de Elvis şi muzica rock’n’roll, dar şi de eleganţa clasică a modei haute couture de la Paris. În anii 60, personalităţi iconice ca Jackie Kennedy şi Grace Kelly au fost o inspiraţie pentru păpuşile Barbie®. În era disco a anilor 70, Barbie® şi-a schimbat lookul în stilul filmului Saturday Night Fever şi a melodiilor cântate de Bee Gees şi ABBA. A urmat perioada cu influenţe din lumea sportului (aerobic şi tenis), în anii 80, dar şi din stilul de viaţă extravagant din seriale cum ar fi Dallas.

Despre Lego®
După 50 de ani de la momentul lansării, Lego® continuă să fie una dintre cele mai dorite jucării de către copii. Chiar înainte de noul mileniu, a fost nominalizată ca fiind Jucăria secolului, unul dintre cele mai prestigioase premii din industrie, de către Asociaţia Producătorilor de Jucării din Marea Britanie şi de către revista Fortune din SUA. Povestea Lego® a început în Danemarca, în 1932, când Ole Kirk Christiansen a pus bazele unui atelier pentru a produce jucării de lemn. Numele pe care l-a găsit a fost o combinaţie între cuvintele daneze LEg şi GOdt, care înseamnă a se juca bine. După 15 ani, Ole Kirk Christiansen a descoperit plasticul ca fiind materialul ideal de producere a jucăriilor. A realizat prototipul pentru piesele Lego® în 1949, care încă reprezintă o sursă de inspiraţie pentru copiii şi adulţii din lumea întreagă. Materialul din care sunt realizate piesele este un plastic strălucitor şi puternic, rezistent la zgârieturi, iar piesele sunt schiţate astfel încât să se potrivească perfect.

1 thought on “Expozitie: 50 de ani de Barbie si Lego”

  1. E amuzant oricum ca in Romania se aduc doar 30% din colectiile Lego, drept pentru care 70% din orice pachet banal din orice tara europeana civilizata e o PREMIERA in Romania.

    Setul din imagina care insotetste articolul de pe net, de exemplu, se cheama evident Lego Tajmahal, nu e nici pe departe unicat, si se gaseste in orice magazin Lego din lume, inclusiv pe situl oficial contra sumei de 300$.

    http://shop.lego.com/ByTheme/Product.aspx?p=10189&cn=245&d=100

    Din pacate, Mai e cale lunga pana va ajunge si aici cultura jucariilor.
    Ungaria, care are o populatie o treime cat romania., are vanzari de lego de 7 ori cat Romania.

Leave a reply (we review all comments)