Berlin Live Weekend @ Front

front popular damage

Front prezinta: Berlin Live Weekend

In perioada 27-28 noiembrie (vineri si sambata), cele mai bune trupe de pe scena berlineza actuala vin la Front (Calea Rahovei, 196A) pentru un weekend de muzica live! Vineri este seara electropop cu Popular Damage si Discoballs in deschidere, iar sambata petrecerea continua cu doua trupe indie-rock: Jersey si The Mono Jacks. Un numar limitat de 200 de abonamente pentru ambele seri pot fi achizitionate in reteaua bilet.ro la pretul de 35 RON!

Popular Damage este un duo electropop format in 2008 la Berlin, de Nadine Raihani si Stephan Hengst. Cei doi s-au intalnit pe scena berlineza indie si post-rock si s-au hotarat sa colaboreze pentru a crea muzica pop dansabila. In vara lui 2008 lanseaza EP-ul Top Hits of the USA, scris si produs de Nadine in studioul sau, cu ajutorul net label-ului Electroreptil.

Dupa ce au cantat in deschiderea turneelor The Rakes, Duné si The Whip, Popular Damage au fost invitati anul acesta la prestigiosul festival SXSW din Austin, Texas. Show-ul berlinezilor a fost foarte bine primit in Statele Unite, trupa fiind descrisa ca “o varianta pop a Yeah Yeah Yeahs, la intersectia cu Daftpunk”. Popular Damage va lansa la sfarsitul anului un nou EP, The Royal Fly, ce va include trei piese noi si remixuri de Fukkk Offf si Double Dragon.

www.myspace.com/populardamage

Discoballs este un proiect de electronica/drum & bass/breakbeat alcatuit din trei fosti componenti ai trupei Travka: Alexei (synth/sampler), Mizdan (chitara bas/synth) si Kirodian (tobe/percutie). Ca influente sunt citati F.U.K.T., Mouse On Mars, 13 & God sau Pendulum. Trupa s-a format in 2008, cand cei trei s-au hotarat ca pe scena de live entertainment din Romania exista un gol in muzica electronica. S-au afirmat prin numeroase aparitii live, printre care Bran Castle Fest si Forest Vibes Fest, unde au participat alaturi de artisti precum Suie Paparude, Blanoz, The Pixels. Piesele lor s-au diferentiat prin energie si prin stilul nou inspirat, dupa cum afirma chiar membrii trupei, de “muzica gospel, flori si ceasuri”.

www.myspace.com/thediscoballsproject

Formata in 2005 la Berlin, Jersey se compune din Marion Gerth (ex-Fred is Dead), Andreas Haberl (the Notwist, Andromeda Mega Express Orchestra), Max Punktezahl (the Notwist, contriva), Noel Rademacher (Noël) si Florian Zimmer (Saroos, iso68). Recent, trupa a lansat al doilea album, Itinerary, un material ce reuseste sa imbine armonios sound-ul de chitara caracteristic Manchester cu piese electro, de club. Produs de Norman Nietzsche si lansat de casa de discuri PonyRec, rezultatul este un album cald, calm, pe alocuri melancolic.

www.myspace.com/lokmusikjersey

The Mono Jacks sunt Doru Trascau (voce, chitara), Florin Vasile (chitara, voce), Dorian Cazacu (tobe) si Hasan Nabulsi (bas). Trupa a debutat anul trecut, la petrecerea de deschidere a clubului Control, a participat la festivalul Firefest si la ultima editie Underlondon. Incadrati in curentul indie rock, cu influente Interpol, The Mono Jacks au afisat in concertele sustinute pana acum un sound inchegat, pasaje elegante, o prestatie live puternica si armonioasa, cu piese precum Maria si Push the Pedal. In prezent, trupa pregateste o sesiune de inregistrari pentru a imprima cele mai noi compozitii.

www.myspace.com/themonojacks

Ambele concerte incep la ora 23. Un numar limitat de 200 de abonamente pentru ambele seri pot fi achizitionate in reteaua bilet.ro la pretul de 35 RON. Biletele pentru fiecare seara in parte costa 25 RON in presale, in reteaua bilet.ro si 35 RON in seara evenimentului, la intrarea in club (Front – The Ark, Calea Rahovei, 196A).

Tags:

1 thought on “Berlin Live Weekend @ Front”

Leave a reply (we review all comments)