Avem un logo, ce-ati facut cu el?

logo institutul polonez

In aceasta primavara Institutul Polonez din Bucuresti a pus la bataie un logo. Unul nou, proaspat receptionat de la Varsovia. Ce face o institutie atunci cand se trezeste cu un nou logo? Se logheaza si dialogheaza cu publicul sau, virtual sau real.

Institutul Polonez, din ianuarie pana-n aprilie, asta a facut. Si-a lasat logo-ul cel nou la mana designerilor (profesionisti sau amatori), artistilor (recunoscuti sau nu), scriitorilor (publicati sau nu) si oricui a vrut sa fie dialogat. Si premiat.

Au fost 16 participanti care au propus 74 de proiecte. S-a dat premiul publicului, al juriului si Marele Premiu. Acestia, dar si altii au fost selectati pentru expunere.

Atelier 35 chiar este un atelier. In sensul bun, adica dedicat proiectelor care nu sunt incheiate, dar care merita incepute. Viata publica a unui logo nu se termina cu un concurs sau cu o expozitie. Dar poate incepe cu ele. Iar logoul nostru a fugit in lume, a adunat idei, chipuri, interpretari si le-a adus la Atelier 35.

Autorul logului original este Lech Majewski, un artist extrem de cunoscut in Polonia si nu numai. E poet, scriitor, artist, regizor, producator de filme si alte alea. S-a nascut in Katowice (evident, Polonia) si a terminat *Scoala de Film si de Televiziune din Łódź* in 1977. O scoala cat se poate de prestigioasa, care nu s-a sfiit sa “inventeze” sau sa se lase inventata de maestri ca *Roman Polanski*, *Krzysztof Kieślowski* sau *Andrej Waida*.

Lasand biografia deoparte, omul a devenit autorul logoului nostru. Numai ca noua ni s-a parut extrem de familiar personajul din sigla, acest “omulet Gopo” in varianta poloneza.

Fara sa devenim indiscreti nici cu biografia manipulatorilor de logo pe care-i puteti vedea in expozitia de la Atelier 35, in perioada 26 noiembrie – 04 decembrie 09, iata numele lor:

*Bogdan Nestor* si* Iulian Preda (echipa blau – **Bucuresti), **Mugur Grosu* (Constanta), *Iulia Corniciuc **(Cluj), Stefania Maria Brad (**Bucuresti), Catalina C. (**Bucuresti), **Marius Matei* si *Gabriel Avram* (*DynamicDuo* – Ro).

Vernisajul va avea loc la Atelier 35, strada Selari nr. 13, joi 26 noiembrie, ora 18:00

Curator: Erwin Kessler

Toate lucrarile din concurs pot fi vazute pe blogul Institutului Polonez: http://www.getyourip.ro/11/05/2009/stim-cine-e-mai-polonez-decat-noi.html

1 thought on “Avem un logo, ce-ati facut cu el?”

  1. nu stiu dc atata tambalau cu logo-ul asta, m-am uitat pe ce au facut participantii, in afara de interpretari la logo-ul deja existent nu am vazut nici o idee cu adevarat creativa….dar ma rog, pana la urma poate a fost vorba doar de putina publicitate, nu ? 😉

Leave a reply (we review all comments)