Exil in pamantul uitarii @ TNB

  • by

exil

Exil in pamantul uitarii @ TNB (Sala Atelier)

23 noiembrie 2009

“Exil in pamantul uitarii” este un spectacol interdisciplinar creat prin juxtapunerea unor forme diferite de arte (dans, teatru, arte vizuale).
Proiectul, initiat si condus de Andreea Tanasescu isi propune realizarea unor succesiuni de experimente sonore, vizuale si coregrafice pornind de la texte scrise de scriitorul, eseistul, filozoful roman de origine ebraica Barbu Fundoianu (Benjamin Fondane), emigrat in Franta la inceputul secolului XX. Destinul captivant, tragic al scriitorului, captat sub forma de fulguratii auditive in « scrisorile doamnei Fondane catre familia Maritain» si in dialogul acesteia cu un partener imaginar, constituie suportul psihologic dar si pretextul pentru a sugera in gestual o arheologie emotionala inedita.
Spectacolul a fost realizat cu sprijinul financiar al Centrului National al Dansului Bucuresti, Centrului de Cultura « George Apostu » din Bacau, Programului Cultural Elvetian in Romania, in parteneriat cu Asociatia OPUS.
Proiectul a beneficiat de sprijinul logistic al Centrului de Cultura « Tinerimea Romana » si a fost dezvoltat in cadrul unei rezidente ArtistNe(s)t la Luxemburg oferita de « Centre de Création Chorégraphique Trois C-L Luxemburg » si Centrul de Cultura « George Apostu » din Bacau.

coregrafia : Andreea Tanasescu
interpreti : Alexandra Ionita, Vanda Stefanescu, Andreea Tanasescu, Richard Bovnoczky, Sanno Momo Peter şi Valentin Stoica, prim solist al Operei Naţionale Bucureşti
artist papusar: Ana Craciun
artist video: Vali Chincisan
scenografie : Valentin Stoica, Andreea Tanasescu, Nela Voicu
muzica: Bang On A Can, Aiwind Aarset, Richard Wagner, Accordion Tribe, Kurt Weil
management: United Experts

Tags:

Leave a reply (we review all comments)