DIANA KRALL la Bucuresti

diana krall sala palatului bucuresti

Am uitat sa va anunt de concertul sustinut in toamna de Diana Krall. Mai jos detalii.

Figura iconica a jazz-ul modern, Diana Krall va concerta pentru prima data la Bucuresti toamna aceasta, pe 22 noiembrie 2009, la Sala Palatului! Concertul va fi inclus in turneul de promovare a celui mai recent album ar artistei, „Quiet Nights”, ce va fi lansat si in Romania in luna aprilie a acestui an.

Cu o cariera de peste 20 de ani, Diana Krall a promovat jazz-ul modern, pe care l-a imbogatit cu o interpretare proprie, calda si senzuala. Baladele clasice cu bogate influente ale muzicii pop au devenit apanajul unui stil unic si inconufundabil al celei care avea sa fie supranumita „Diva jazz-ului modern”!

Nascuta intr-o familie de muzicieni in Nanaimo, British Columbia, Canada, Diana Krall a inceput sa ia lectii de pian la varsta de 4 ani, in liceu fiind deja membra a unui grup de jazz. La 15 ani a inceput sa cante in restaurantele chic ale orasului natal, iar doi ani mai tarziu a participat la Vancouver International Jazz Festival, unde a si castigat o bursa de studiu la Berklee College of Music in Boston.

Vocea speciala si maniera aparte de interpretare ale Dianei Krall au atras atentia unor cunoscuti oameni de muzica, printre care basistul Ray Brown si tobosarul Jeff Hamilton, care au incurajat-o sa se mute in Los Angeles, unde avea sa-l intalneasca pe celebrul pianist Jimmy Rowles. Impresionat de stilul ei, Jimmy Rowles a devenit profesorul de pian al Dianei, fiind totodata si cel care a sprijinit-o in debutul carierei. In 1993, Diana Krall a lansat primul album, „Stepping Out”, pentru care a colaborat cu John Clayton si Jeff Hamilton. Materialul a atras atentia producatorului Tommy LiPuma, alaturi de care Diana a inregistrat cel de-al doilea album, „Only Trust Your Heart”, lansat in 1995. Al treilea album, „All for You: A Dedication to the Nat King Cole Trio”, a avut un succes impresionant, care dupa nominalizarea la premiile Grammy a ramas timp de aproape 70 de saptamani in clasamentul Billboard Jazz! Au urmat alte 10 albume cu vanzari record – printre care „The Look of Love”, primul Top 10 in Billboard 200, sau „Diana Krall: Live in Paris”, primul album live din cariera – recompensate cu numeroase discuri de platina, nominalizari si premii, inclusiv doua trofee Grammy pentru „Best Jazz Vocal Performance” in 1999 si „Best Jazz Vocal Album” in 2002.

Toamna aceasta, publicul roman va avea pentru prima oara sansa de a o vedea pe Diana Krall intr-un spectacol live, pe 22 noiembrie, pe scena Salii Palatului din Bucuresti. Biletele vor fi puse in vanzare incepand de luni, 13 aprilie, pe www.myticket.ro si in reteaua magazinelor Diverta, la urmatoarele categorii de pret, in functie de pozitia in sala: 500, 300, 220, 150 si 100 lei.

5 thoughts on “DIANA KRALL la Bucuresti”

  1. Pingback: Diana Krall, 13 noiembrie, ora 20.00, Papp László Budapest Sportaréna « Eddy Keller's Blog

  2. ah nu
    era un comentariu in contrast cu cel de mai sus (first)
    that explain the smiley face at the end

    nu mai pot eu de diana krall.. pfff…
    am sa incetez aceste comentarii, nu e vina mea ca nu prea duc folk 🙂

Leave a reply (we review all comments)