Kissogram & Mes Quins @ Front

kissogram

Vineri, 20 noiembrie, începând cu ora 23, FRONT (Calea Rahovei, 196A) prezintă un concert extraordinar cu noua senzaţie berlineză: Kissogram. Întorşi recent de la Tokyo, unde au deschis pentru Franz Ferdinand, berlinezii de la Kissogram aduc la Bucureşti energia show-urilor live imortalizată pe cel mai recent album al trupei, Rubber and Meat. În deschidere vor concerta Mes Quins (synth-pop, Bucureşti).

Înfiinţată la sfârşitul anilor ’90 de Jonas Poppe şi Sebastian Dassé, formaţia susţine primul concert la Berlin, în 1999. Primul lor material discografic, If I Had Known This Before, are succes mai mult pe scena techno, fiind urmat de un EP pop – I’m Absolute, lansat de casa de discuri Buback-Tonträger din Hamburg. În 2003, Kissogram se relochează la Paris, unde înregistrează primul album propriu-zis al formaţiei – The Secret Life of Cpt. Ferber, sub îndrumarea muzicianului canadian Gonzales şi a producătorului Renaud Letang. Lansat de casa berlineză de discuri Louisville, albumul este aclamat de critica muzicală, care aplică formaţiei etichete ca New New Wave, Electroclash sau Bohemian Disco Wave.

Dornică să se reinventeze, trupa se orientează către surse de inspiraţie variate: blues, muzica arabească şi filmele lui Lauren Bacall, pe care le înglobează în piesele celui de-al doilea album, Nothing Sir. Show-urile live devin din ce în ce mai zgomotoase şi agresive, trupa renunţând treptat la influenţele electronice în favoarea chitărilor şi amplificatoarelor. Noul sound, caracterizat Rock’n’Roll Disco, cucereşte Europa, Kissogram concertând şi la Bucureşti, în 2007. În turneu, berlinezii îl întâlnesc pe fotograful londonez Joe Dilworth, fost toboşar la Stereolab, pe care îl cooptează în trupă.

Pentru cel mai recent album, Rubber and Meat, Kissogram şi-a propus un sound mai dur, dezbrăcat de adaosuri electronice, care sa înglobeze perfect energia live a trupei. Produs la Stockholm de Pelle Gunnerfeldt (The Hives, The International Noise Conspiracy), Rubber and Meat a fost lansat anul acesta de Louisville Records. Tot anul acesta, Kissogram i-a însoţit pe cei de la Franz Ferdinand în turneul lor european.

www.myspace.com/kissogram

Mes Quins au debutat în 2008 sub forma unui duo synth-pop compus din chitaristul Ovidiu Chihaia (ex Pure, Hotel Fetish, Guillotines) şi Silviu Gherman (actor, grafician şi scriitor). “Am căzut de acord că amândurora ne place post punk-ul, mare parte din muzica electronică, şi pop-ul kitchos”, spune Ovidiu Chihaia. Primul concert a avut loc o dată cu lansarea cărţii lui Gherman, Cele mai frumoase creiere. Caracterizaţi de Time Out drept “unii dintre cei mai interesanţi newcomeri ai scenei alternative bucureştene”, Mes Quins au concertat în mai toate cluburile din Capitală, au deschis pentru Namosh, Handsome Furs şi Noblesse Oblige şi au participat la Festivalul Watumi de la Braşov. Anul acesta, cei doi membri fondatori Mes Quins l-au cooptat pe Ovidiu Rusu (drum-pad).

Recent, trupa a lansat un videoclip la piesa In The Land Of The Dead, regizat de Miruna Boruzescu, un tribut adus clipurilor synth-pop din anii ’80, care “arată de parcă ar fi fost făcut de echipa de tehnicieni de la Miami Vice în timpul pauzei de masă, îndopaţi fiind până la refuz cu cocaină şi LSD în vara lui 1984” (Tom Wilson, Elle). Videoclipul In The Land Of The Dead a avut premiera la MTV în luna septembrie şi poate fi vizionat acum şi online.

www.myspace.com/mesquins

Evenimentul începe la ora 23. Warm-up & afterparty: Frontman / Visuals: Corruptdream. Biletele costă 25 RON în presale, în reţeaua bilet.ro, şi 35 RON în seara evenimentului, la intrarea în club (Front – The Ark, Calea Rahovei, 196A).

Tags:

1 thought on “Kissogram & Mes Quins @ Front”

Leave a reply (we review all comments)