Doi romani au fost selectati la Red Bull Music Academy

minus red bullvlad caia red bull

Pentru prima oara, doi romani au fost selectati la Red Bull Music Academy

Dupa ce TRG alias Cosmin Nicolae a deschis calea muzicienilor la Red Bull Music Academy in 2007, la Toronto, Canada, pentru prima oara, doi romani au fost selectati sa faca parte din elita muzicii mondiale. Daniel Stanciu, alias MINUS si Vlad Caia vor reprezenta Romania la workshop-urile Red Bull Music Academy care for avea loc la Londra, anul viitor.

Daniel Stanciu despre… MINUS

Daniel Stanciu este Minus, are 24 de ani, a copilarit in Constanta si a terminat Informatica. S-a apucat de muzica in liceu si de atunci a facut, printre altele, IDM, 8-Bit, Dub si Hip-Hop experimental. A scos trei EP-uri la Arhiva7 (unul din ele facut cu un Game Boy) si a cantat la festivaluri din Romania (TMBase, Rokolectiv) si din afara (Wilsonic, Numusic, Todaysart), impartind scena cu artisti precum Luke Vibert, Cylob sau Hudson Mohawke. Pe 6 Noiembrie, adica nu mai tarziu de vinerea trecuta, a cantat la Sala Polivalenta in deschidere la Gorrilaz Sound System si Underworld. De aproape doi ani colaborează cu Ion Dumitrescu la proiectul Minus si Ion, combinand Krautrock cu Dub Techno si punand accentul pe improvizatie. Daca vreti sa aflati mai multe despre Minus, intrati pe www.myspace.com/minusro.

Vlad Caia despre… Vlad Caia

Dintotdeauna am avut o curiozitate pentru sunete, armonie si ritm, poate din cauza faptului ca am crescut intr-un mediu muzical, tatal fiind multi-instrumentalist. Bazele spre viitoarele productii le-am capatat de mic, am descoperit devreme ce inseamna un sintetizator si tobele electronice impreuna cu cele mai crude metode de a crea si apoi inregistra o piesa. Trebuia sa ma limitez foarte mult sonic din cauza instrumentelor. Prin liceu au inceput primele experimentari electronice mai serioase cu ajutorul computerului si bineinteles samplerului, asta se intampla prin 2001. Prin 2007 am publicat primul meu material la o casa de discuri din State. Au mai urmat diverse materiale pe parcursul anilor la diferite labeluri. Ce fel de muzica fac?, e greu de caracterizat si sincer niciodata nu m-am chinuit prea mult sa ma cataloghez. Tot timpul incerc ceva nou dar ca baza dintotdeauna am avut radacinile in muzica house cu influente soul si funk de la inceputul anilor ‘90, o perioada care ma inspira foarte mult pentru simplitatea, melodia si sinceritatea cu care este produsa. Ca exemplu as putea zice ca imi place ca piesa la care lucrez sa aiba elementele foarte bine legate intre ele, sa aiba percutii si un ritm deloc sacaitor, dar in acelasi timp puternic in care sa poti avea incredere. Incerc sa nu complic structura unei piese

prea mult, vreau sa las spatiu ascultatorului la libera interpretare. La momentul actual am diverse proiecte si cateva colaborari cu alti producatori de muzica atat romani cat si straini. Ca idee unul dintre proiecte se va concentra foarte mult pe un stil foarte intunecat de techno si house, foarte suitabil pentru scena underground si ma refer la acea scena cu adevarat underground.

Daca doriti sa aflati mai multe despre Vlad, puteti accesa si www.myspace.com/vladcaia.

Despre Red Bull Music Academy, locul in care ispiratia devine muzica

Red Bull Music Academy este un workshop de muzica care face turul mapamondului, iar urmatoarea editie va avea loc intr-unul dintre cele mai tari orase de pe planeta: Londra. Undeva in inima metropolei va fi construit un complex fantastic, plin de studiouri si instrumente. Acolo se vor intalni in Februarie si Martie 2010 cele mai originale si creative minti ale muzicii ca sa impartaseasca idei si sa lucreze la diferite piese. Legende ale muzicii impreuna cu tinere talente isi vor gasi aici inspiratia si o vor prezenta seara de seara in reprezentatiile lor din diferite cluburi londoneze umplute la refuz de vibe-uri moderne.
Pentru mai bine de 10 ani, fiecare noua Academie a explorat geografia muzicii locale si a urmarit cele mai interesante subiecte peste spatiu si timp. In afara de timpul petrecut in studiouri, la Red Bull Music Acedemy se organizeaza seminarii cu lectori unde participantii primesc raspunsuri la intrebarile legate de muzica la care nu au avut niciodata raspuns. Printre lectorii cei mai cunoscuti din ultimii ani se numara simbolul national brazilian si ambasador al tropicalismului, Gilberto Gil; regele underground al hip hop-ului si cel mai bun rapper din sudul SUA, Bun B; creatorul MPC-ului si inventator al primei tobe electronice, Roger Linn; si francezul de la Ed Banger, intotdeauna pus pe petreceri, DJ Mehdi. Lista intreaga cu cei aproximativ 500 de creatori de muzica care au trecut prin salile de seminarii si studiourile Academiei se afla pe www.redbullmusicacademy.com.

Red Bull Music Academy nu este doar o experienta singulara pentru cei care participa. O gama larga de muzicieni contribuie ulterior la radioul online al Academiei, Red Bull Music Academy Radio, o colectie de muzica in continua crestere, numarand actualmente in jur de 1500 de show-uri exclusive. Trage cu urechea la inregistrari din cele mai bune cluburi si festivaluri de pe glob, DJ set-uri la comanda si interviuri la www.redbullmusicacademyradio.com.

Red Bull Music Academy detine, de asemenea, scene la festivaluri de renume mondial, precum festivalul de muzica electronica din Detroit, USA, Melt! in Germania si Sonar in Spania. Scenele Academiei de anul acesta vor fi antrenate de absolventi ai Academiei XXXchange, din Baltimore – SUA (Spank Rock, NYC) si castigatoarea premiilor Latin Grammy, Natalia Lafourcade (Sony BMG, Mexico City).
Inspiratia pentru tot acest continut muzical si activitatea de-a lungul anului este filtrata la evenimentele anuale ale Academiei. Chiar acum, cantareti in curs de afirmare, basisti, producatori, compozitori si DJ din fiecare tara sunt invitati sa se alature sesiunii Red Bull Music Academy din Londra, pentru a aduna la un loc perspective si a face de domeniul realului idei muzicale fantastice. Cine vor fi cele mai interesante talente ale muzicii de maine? Londra ii cheama, deci fiti pe receptie pentru a afla. Minus si Vlad Caia se pot numara printre aceste talente!

Mai multe informatii despre Red Bull Music Academy, gasiti pe www.redbull.ro.

7 thoughts on “Doi romani au fost selectati la Red Bull Music Academy”

Leave a reply (we review all comments)