Salonul International al Benzii Desenate din Romania 2009

  • by

Salonul International al Benzii Desenate din Romania 2009 constanta

În perioada 23-25 octombrie 2009 se va desfăşura la Colegiul Naţional de Arte din Constanţa cea de-a 19-a ediţie a Salonului Internaţional al Benzii Desenate din România. Vor fi prezenţi celebri artişti şi animatori BD din Franţa (Jean-Pierre Dirick, Jean-Paul Boizard, Paul Laffont), Belgia (Roland Francart), Italia (Pierpaolo Rovero) şi România (Veronica Solomon).

Vor fi vernisate expoziţii (“Spirou în România”, “Pap-a-Bulle”- despre BD şi filatelie), se vor decerna premiile la concursul naţional de bandă desenată şi va fi lansat albumul în limba română Hoţul de oameni, primul din seria “Inspectorul Fido”, creată de Jean-Pierre Dirick ( fost desenator la revista Pif) şi co-editată în colaborare cu Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative.Lansări de noi reviste şi fanzine BD româneşti, mese rotunde, ateliere BD, dedicaţii desenate şi alte surprize îi aşteaptă pe cei ce îndrăgesc benzile desenate.

Manifestarea este organizată de Alianţa Franceză din Constanţa, Asociaţia Bedefililor din România şi Colegiul Naţional de Arte, în colaborare cu Ambasada Franţei, Delegaţia Walonnie-Bruxelles din Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

La 19 ani de la înfiinţare, Salonul BD de la Constanţa a devenit locul de întâlnire obligatoriu al pasionaţilor de benzi desenate din România.

Mai multe informaţii pe site-ul www.salonbd.ro.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)