Kinofest 2009 @ The Light Cinema



kinofest 2009

E foarte aproape a treia editie Kinofest, Festivalul International de Film Digital
Cea de-a treia ediţie a Kinofest, primul (si singurul) festival international de film digital din Romania, are loc intre 22 si 24 octombrie, la The Light Cinema – primul cinematograf integral digital din Europa. La The Light o sa gasiti fotolii fluffy si sali colorate plus cea mai premiata selectie de scurtmetraje digitale, asa ca merita sa faceti cele 10 minute necesare de la Piata Unirii.
Peste 400 de scurtmetraje din 20 de tari s-au inscris in cele 3 competitii Kinofest 2009, pe parcursul a 9 luni. Filmele finaliste, care vor fi proiectate în cadrul festivalului, vor fi anuntate la sfarsitul saptamanii, o data cu programul final al evenimentului, pe www.Kinofest.com. Acesta va totaliza 21 de ore de proiectii de film si concerte, pe parcursul celor 3 zile de festival.

Festivalul va gazdui trei competitii de scurtmetraje, in ordinea: animatie, fictiune si micromovie. In plus, in prima zi de festival, Kinofest va gazdui competitia paralela de scurtmetraje AVON Movie for Life, parte a campaniei pentru prevenirea cancerului la san.
Pe langa competitii, programul va include si proiectii speciale de film, cu productii din avangarda internationala, multe difuzate in premiera pentru Romania, si concerte, care vor include combinatii inedite de performance live, instrumente muzicale digitale si visuals sincronizate cu muzica.
Festivalul isi propune inca o data sa promoveze filmul digital si noile viziuni in media, tehnologie si arte digitale pentru probabil cel mai activ, creativ si avangardist public de la noi.
Digitalul reprezinta noua tendinta in arta cinematografica, iar Kinofest se integreaza in circuitul unor festivaluri de film digital deja consacrate în Europa, precum: Resfest, Darklight Festival, Diba, BitFilm, Onedotzero, Future Film Festival. Si in acest an, la Kinofest este asteptat probabil cel mai activ, creativ si avangadist public din Bucuresti.
Detalii despre program si bilete sunt disponibile pe site-ul oficial, www.kinofest.com.
Biletele sunt disponibile pe TicketPoint.ro, in magazinele Diverta selectionate si la The Light Cinema (Soseaua Progresului, nr. 151 – 171, la 10 minute de Piata Unirii). Costul biletelor si abonamentelor este urmatoarul:
Biletele de o zi, reduse: 15 RON (disponibile pana pe 21 octombrie, la TicketPoint.ro, Diverta, The Light Cinema)
Abonamentele pentru 3 zile, reduse: 35 RON (disponibile pana pe 21 octombrie, la TicketPoint.ro, Diverta, The Light Cinema)
Biletele de o zi, la locatie: 20 RON (disponibile pe 22, 23 si 24 octombrie, doar la The Light Cinema)
Kinofest este un eveniment sustinut de IQads si gazduit de The Light Cinema, realizat cu sprijinul AVON Cosmetics Romania, avandu-i ca parteneri pe: Rama si Auto1one.
Conceptul creativ al campaniei de comunicare a Kinofest 2009 a fost dezvoltat de Rusu + Bortun Brand Growers™, fiind produs cu sprijinul Comitetul Central şi Carioca. Partenerii media ai Kinofest 2009 sunt: Radio Guerrilla, Trilulilu, Tabu.ro, 24-FUN, Zoom, Metropotam, Feeder.ro, CinemaRx.ro, Academia Catavencu, Smark, Realitatea.net, Port.ro, Cocor Media Channel, Elevate, OOPS Media, Cinemagia, Filmetari.com, Cotidianul.ro şi The Money Channel, iar data carrier este Transfer.ro.
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
Valentin Partenie, Director Festival: kinofestival@gmail.com sau +40 722721212.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)