Liveland Launch Event

Liveland Launch Event / alternative music, alternative energy

Liveland Launch Event / alternative music, alternative energy

Marta Collica (ITA), Hugo Race & True Spirit (AUS/GBR) si Rogall DJ(GER) sustin artistic lansarea conceptului de festival Liveland intr-un eveniment care va avea loc pe 16 octombrie la The Ark, Calea Rahovei 196A, Bucuresti.

Marta Collica, denumita de critici „un Serge Gainsbourg masculin”, a fost adesea comparata cu muzicieni cult ai anilor ’60, printre care Francoise Hardy, Hope Sandoval sau Lee Hazelwood. Provenind din mediul underground italian, pe care l-a parasit apoi pentru Berlin, Marta este implicata în numeroase proiecte muzicale: este un membru important al grupului lui John Parish, colaboratorul si producatorul lui PJ Harvey si, impreuna cu Hugo Race, parte a proiectului Sepiatone. Vocea sa eterica este un praf magic care transforma publicul in ascultator hipnotizat, emanand o liniste si o fragilitate supranaturala. Marta a lansat de curand la Berlin al doilea sau album solo „About Anything”.
www.myspace.com/martacollica

Capul de afis al evenimentului este formatia australiano-britanica Hugo Race & True Spirit.
Hugo Race, fost membru fondator în trupa Nick Cave & The Bad Seeds, este un muzician explorator, al carui stil muzical evolueaza continuu. Sound-ul sau este o experienta permanenta si greu de definit, impregnata puternic de punk si jazz, dar si de rock&roll si electro. Originar din Melbourne, Australia, a pus bazele trupei art-punk The Wreckery. La sfarsitul anilor ’80 îsi incepe calatoria muzicala alaturi de trupa sa, True Spirit, dar si seria unor colaborari care-i descriu perfect stilul eclectic: Sepiatone, trupa de pop experimental, alaturi de Marta Collica, trupa de psihedelic country Lilium, alaturi de Pascal Humbert (16 Horsepower si Woven Hand) si proiectul de pop electronic Rogall & The Electric Circus Sideshow, impreuna cu DJ Rogall , sunt doar cateva dintre acestea. Impreună cu True Spirit a lansat 13 albume, dintre care, ultimul, “53rd State” a fost aclamat, atat de fani cat si de critici. Neputand fi redus la o singura categorie stilistica, Hugo Race este un fel de creatie muzicala complexa care inglobeaza cate ceva din figurile emblematice ale rock-ului ultimilor 30 de ani: un strop din vibe-ul nelinistit al lui Iggy Pop, sonoritati asemanatoare cu cele ale lui Nick Cave si puterea psihedelica a unor solisti ca Gordon Gano (Violent Femmes) sau David Eugene Edwards (16 Horsepower).
www.myspace.com/hugoraceandthetruespirit

Petrecerea va prinde aripi odata cu preluarea controlului de catre Rogall “The Royal DJ”, o prezenta neobisnuita pe scena dance contemporana si un nume sonor pe scena muzicala berlineza. Seturile sale au un touch vintage particular construit prin melanjul personal dintre infuentele sale: r&b din anii ’50, exotica, latin, raw soul. Ultimul sau proiect, Electric Circus Sideshow, este un show muzical fabulos care cuprinde elemente de vodevil, jazz, blues, poezie si…foarte mult umor, conducand scena electro catre o nouă dimensiune. De asemenea, este unul dintre fondatorii celebrului label Sonar Kollektiv, prin intermediul casei de discuri No Zession, si a activat anterior in formatiile Micatone, Nylon sau Atomhockey.
www.myspace.com/royalrogall

last.fm event
facebook event

Liveland Launch Event / alternative music, alternative energy

liveland festival

Ce reprezinta Liveland Festival?

Locul de desfasurare: Insula Lacul Morii, Bucuresti, Romania

Perioada: iunie 2010

Liveland Festival este un festival muzical care militeaza pentru armonizarea relatiei om-natura. Totodata, este un prilej oportun de transmitere a manifestului organizatorilor, prin intermediul artistilor, mass-mediei si spectatorilor, catre locuitorii Bucurestiului.

Mesaje:

FARA DESEURI ABANDONATE
FARA EMISII DE CARBON
RECICLAREA, RECONDITIONAREA SI REFOLOSIREA MATERIALELOR UTILIZATE

Detalii pe http://www.livelandfestival.ro

Tags:

1 thought on “Liveland Launch Event”

  1. Mi-a placut foarte mult concertul Hugo Race & True Spirit & Marta Collica. In mod special individul acela de la Hellhound Brown, the blues man – excelent:)

Leave a reply (we review all comments)